Ντουκαντάμ

Ντουκαντάμ

Η δεύτερη...

Τζιμάκος

Τζιμάκος

Η πρώτη φορά ήταν με τον...

Σχολή

Σχολή

Η ομιλία του...

Αντικειμενικός

Αντικειμενικός

«Ναι, αλλά για το...

Κυρπαντελής

Κυρπαντελής

Στις 20 Αυγούστου 2015...

Τέλειο

Τέλειο

Τη μέρα που αγόρασα...

2017

2017

3 Ιανουαρίου,...

Κάλαντα

Κάλαντα

Ο στενός κύκλος,...

Χριστούγεννα

Χριστούγεννα

Χριστούγεννα 1987. Δεν...

24

24

Σήμερα, 24...

insidestory

insidestory

Τα βιβλία του 2017,...

Θέση

Θέση

«Πάρε θέση» και...

 • Ντουκαντάμ

  Ντουκαντάμ

  Wednesday, 17 January 2018 13:59
 • Τζιμάκος

  Τζιμάκος

  Saturday, 13 January 2018 23:55
 • Σχολή

  Σχολή

  Saturday, 13 January 2018 22:15
 • Αντικειμενικός

  Αντικειμενικός

  Sunday, 07 January 2018 15:23
 • Κυρπαντελής

  Κυρπαντελής

  Thursday, 04 January 2018 16:57
 • Τέλειο

  Τέλειο

  Sunday, 31 December 2017 23:26
 • 2017

  2017

  Sunday, 31 December 2017 10:52
 • Κάλαντα

  Κάλαντα

  Sunday, 31 December 2017 10:30
 • Χριστούγεννα

  Χριστούγεννα

  Monday, 25 December 2017 13:32
 • 24

  24

  Sunday, 24 December 2017 23:08
 • insidestory

  insidestory

  Sunday, 24 December 2017 14:17
 • Θέση

  Θέση

  Thursday, 21 December 2017 11:30

touvla1Ξυπνάς κάθε πρωί με το άγχος τι μαλακία θα διαβάσεις πάλι και πόσο ρεζίλι θα γίνεις ως Παοκτσής.

Ποιος θα πετάξει το τούβλο και σήμερα -θα είναι ο Κυριάκος, ο Θόδωρας, ο Ιγκόρ, ο Ιβάν, ο Γιωργάκης, ο Τζαβέλλας, θα είναι κανένας παλαίμαχος, θα είναι κάποιος από τους γλείφτες δημοσιογράφους, κανένας Σαστάλεγας που θυμάται πως το είχε γράψει πρώτος επειδή είχε γράψει εκατό πράματα και βγήκε το ένα και τώρα πρέπει να τον χειροκροτήσουμε, θα είναι κανένας Σύνδεσμος του Facebook, θα προκύψει κανένα νέο φυντάνι να πάρει τη δόξα για μία μέρα; Κάποιος θα είναι, πάντα κάποιος είναι στην εποχή του Σαββίδη, όπου όλα είναι θολά και τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο, όλοι πετάμε τη μαλακία μας αγωνιώντας ο καθένας για τον δικό του λόγο. Άλλοι αγωνιούν για τον ΠΑΟΚ, άλλοι αγωνιούν για τον κώλο τους. Αλλά το τούβλο έχει γίνει παράδοση πια, δεν πλήττεις ποτέ. Κι έχεις φτάσει να λες «το έχουμε τερματίσει». «Πιο κάτω δεν έχει». Αμ δε.

Κι έρχεται αυτή η Άγια Μέρα, η 10η Μαρτίου 2016. Και προσκυνάς τη μεγάλη Χάρη του Κυρίου, που τα πάντα εν Σοφία εποίησε και αντιλαμβάνεσαι πως ακόμα κι όταν έχεις παραιτηθεί, όταν πιστεύεις πως «ως εδώ, πιάσαμε πάτο», θα βρεθεί κάτι να σου δώσει κουράγιο. Υπάρχει ζωή και μετά τον τερματισμό της μαλακίας από τους δικούς σου -υπάρχει η μαλακία των άλλων. Και είναι εμφανές, πια, πως το μηχάνημα δεν δουλεύει σωστά, χρειάζεται φορμάτ, τα γουίντοους βγάζουν συνέχεια μπλε οθόνη και κρασάρουν, έχουν γεμίσει ιούς και χολέρα. Ποτέ μου δεν πίστεψα πως υπάρχει Θεός όσο σήμερα το πρωί, που ξύπνησα, πήγα τα παιδιά στο σχολείο, έφτιαξα έναν φραπέ και διάβασα αυτό:

Η μητέρα του Προέδρου μας Βαγγέλη Μαρινάκη έλκει την καταγωγή της απο τον Πόντο και απο μια απο τις σπουδαιότερες οικογένειες, την οικογένεια Υψηλάντη της οποίας την προσφορά στο Ελληνικό Έθνος γνωρίζουν οι πάντες! Είναι μια οικογένεια απο τα Ύψηλα της Τραπεζούντας, έχει ιστορία απο το 10ο αιώνα και πέρα απο τους Υψηλάντηδες της Φιλικής Εταιρείας, με την ασύγκριτη προσφορά στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, έδωσε στον ελληνισμό σπουδαίους Έλληνες!
Σε όλη του τη ζωή ο κ. Μαρινάκης τιμούσε τον Ποντιακό Ελληνισμό και τους υπερήφανους Έλληνες του Πόντου!
Και ακόμα και σήμερα ο Πειραιάς τιμά τον Ποντιακό Ελληνισμό με ενέργειες που αποτελούν πρωτοβουλίες του Προέδρου του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ που είναι και πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος της πόλης του Πειραιά.

Να το κάνω και πριντ-σκριν, επειδή φαντάζομαι πως κανείς δε θα πιστέψει πως δεν είναι δική μου τρολιά.

touvla2Τι να πρωτοθαυμάσεις. Το μονοσύλλαβο «απο» που δεν παίρνει τόνο; Τα θαυμαστικά του αυτοερωτισμού; Την απουσία κομμάτων, που κάνουν το ποστ πιο δυσανάγνωστο και από την «παραγωγή κειμένου» της Πρώτης Δημοτικού που η κόρη μου γράφει τι ωραία που περάσαμε το Πάσχα πριν έρθει το Πάσχα; Α! Το «No Politica», τώρα το έπιασα, ο Καραπαπάς δεν βάζει κόμματα επειδή στον Ολυμπιακό δεν χωράνε κόμματα και πολιτικές, αυτός το πήρε πατριωτικά και δεν βάζει κόμματα ούτε στα κείμενά του. «Σπουδαιότερες», «ασύγκριτη», «σπουδαίους», «υπερήφανους». Δύο φορές «σπουδαίος», τη μία σε συγκριτικό, «ασύγκριτος» και «υπερήφανος» σε κείμενο για τον Μαρινάκη. Δηλαδή όχι για τον Μαρινάκη, αλλά για τους προγόνους του. Κι εγώ, ρε φίλε, είχα για πρόγονο τον Ιωάννη τον Βαπτιστή, από εκεί το «Ιωαννίδης», τι να λέει, δεν βάζω κανένα να γράφει για την καταγωγή μου ώστε να «αποδείξω» πόσο σπουδαίος και ασύγκριτος είμαι.

Στην ουσία, ο επίσημος Ολυμπιακός μέσω του επίσημου εκπροσώπου του συνεχίζει τη ρατσιστική διαλεκτική, θέτοντας ως βασικό «προτέρημα» κάποιου την καταγωγή του. Προέρχεσαι από «υπερήφανη» οικογένεια; Άρα είσαι καλός άνθρωπος. Πολέμησαν πριν από διακόσια χρόνια κάτι κουνιάδοι του μπατζανάκη του προπροπροπάππου της ξαδέρφης της συνυφάδας της γιαγιάς σου; Άρα δεν είσαι εγκληματίας. Και η άβυσσος χαμογελάει και σε κοιτάει στα μάτια στο κορυφαίο των κορυφαίων: «Ο πρώτος σε ψήφους», που παρουσιάζεται ως το απόλυτο επίτευγμα, στην εποχή του τέλους των πολιτικών.

Η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στους ρατσιστές και τους υπόλοιπους ανθρώπους είναι που οι πρώτοι ντρέπονται να το παραδεχτούν. Άρα ξέρουν πως είναι δυσλειτουργία του εγκεφάλου τους. Άρα το καταπιέζουν. Άρα γεμίζουν συμπλέγματα. Άρα είναι κομπλεξικοί. Άρα τον ήπιαμε. Μπήκαμε ως μύγες στα ρουθούνια του κομπλεξικού τέρατος και δε θα ησυχάσει μέχρι να μας τσακίσει. Γιατί θα μας τσακίσει, εδώ θα ‘μαστε. Μπορεί να μην είναι σε φόρμα αυτό τον καιρό, αλλά θα αναδιοργανωθεί. Και θα ξαναθυμηθεί τον τρόπο με τον οποίο μας έχει κάτω από την μπότα του τόσες δεκαετίες: Θα μας διαιρέσει πάλι και θα συνεχίσει να βασιλεύει.

Σύνδρομο

Σύνδρομο

Δεν ξέρω πώς λέγεται αυτό που έχουν οι μεγαλύτεροι, δεν ξέρω πώς λέγεται αυτό που έχουν οι μικρότερο ...

Read more
Χημικά

Χημικά

Η αλόγιστη χρήση χημικών είναι γνωστή, ως φράση, στον μέσο οπαδό του ΠΑΟΚ. Ενδεχομένως και άλλων ομά ...

Read more
Επειδή

Επειδή

O ΠΑΟΚ που γνώρισα ω&s ...

Read more
Μπαλάφας

Μπαλάφας

Το ασπρόμαυρο ταξίδ&i ...

Read more
Χανιμπάλας

Χανιμπάλας

Δε θυμάμαι να έχω ξεν& ...

Read more
Τσίμπα

Τσίμπα

«Τσίμπα μου ένα παπάρι, ρε καραγκιοζάκο». Αυτό έχω μόνο να δηλώσω, δε βρίσκω κάτι άλλο να πω για το ...

Read more
Μπρεξούτ

Μπρεξούτ

Στην αρχή ήθελα να φτ&iot ...

Read more
Πλέι-οφ

Πλέι-οφ

Ουσιαστικά, ό,τι κι αν κάναμε μέχρι τώρα από την αρχή της χρονιάς στο Πρωτάθλημα, έγινε για να εξαργ ...

Read more
Μηδέν

Μηδέν

Πόσο έτοιμοι είμαστ&eps ...

Read more
Tελικός

Tελικός

Επειδή όλες οι μεγάλες ιδέες ξεκινούν από το μυαλό ενός ανθρώπου, ποιος μου λέει εμένα πως δεν είμαι ...

Read more
Αναφορά

Αναφορά

«Ο Λαός του ΠΑΟΚ &alpha ...

Read more

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.