Άουτ

Άουτ

Η «Τούμπα-Κόλαση»...

Ζάχαρο

Ζάχαρο

Το κυλικείο της 4...

Ranking

Ranking

Από την έναρξη του...

Απόκρουση

Απόκρουση

Ο Αλέξανδρος...

Έδρα

Έδρα

Κι όμως, οι...

Pontus

Pontus

- Yes? Yes? You listen?- Oh, of course it would be you.- Yes! Mr. Agent, where are you, little...

Φίατ

Φίατ

Τα μέλη ενός...

Honeycutt

Honeycutt

O Tyler Honeycutt έφυγε προχθές...

Ξεκούραση

Ξεκούραση

Τέτοια μέρα, πέντε...

Είμουν

Είμουν

H Άννα είχε την πρόνοια...

Πληθυσμοί

Πληθυσμοί

Η μοναδική «μικρή»...

Δολοφόνος

Δολοφόνος

Μέσα, στην τηλεόραση,...

 • Άουτ

  Άουτ

  Sunday, 23 September 2018 11:26
 • Ζάχαρο

  Ζάχαρο

  Sunday, 23 September 2018 01:11
 • Ranking

  Ranking

  Wednesday, 15 August 2018 18:54
 • Απόκρουση

  Απόκρουση

  Thursday, 09 August 2018 03:30
 • Έδρα

  Έδρα

  Monday, 06 August 2018 12:45
 • Pontus

  Pontus

  Sunday, 05 August 2018 22:25
 • Φίατ

  Φίατ

  Thursday, 12 July 2018 23:44
 • Honeycutt

  Honeycutt

  Monday, 09 July 2018 12:56
 • Ξεκούραση

  Ξεκούραση

  Thursday, 05 July 2018 22:07
 • Είμουν

  Είμουν

  Wednesday, 04 July 2018 11:52
 • Πληθυσμοί

  Πληθυσμοί

  Wednesday, 04 July 2018 11:22
 • Δολοφόνος

  Δολοφόνος

  Tuesday, 03 July 2018 12:26

touvla1Ξυπνάς κάθε πρωί με το άγχος τι μαλακία θα διαβάσεις πάλι και πόσο ρεζίλι θα γίνεις ως Παοκτσής.

Ποιος θα πετάξει το τούβλο και σήμερα -θα είναι ο Κυριάκος, ο Θόδωρας, ο Ιγκόρ, ο Ιβάν, ο Γιωργάκης, ο Τζαβέλλας, θα είναι κανένας παλαίμαχος, θα είναι κάποιος από τους γλείφτες δημοσιογράφους, κανένας Σαστάλεγας που θυμάται πως το είχε γράψει πρώτος επειδή είχε γράψει εκατό πράματα και βγήκε το ένα και τώρα πρέπει να τον χειροκροτήσουμε, θα είναι κανένας Σύνδεσμος του Facebook, θα προκύψει κανένα νέο φυντάνι να πάρει τη δόξα για μία μέρα; Κάποιος θα είναι, πάντα κάποιος είναι στην εποχή του Σαββίδη, όπου όλα είναι θολά και τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο, όλοι πετάμε τη μαλακία μας αγωνιώντας ο καθένας για τον δικό του λόγο. Άλλοι αγωνιούν για τον ΠΑΟΚ, άλλοι αγωνιούν για τον κώλο τους. Αλλά το τούβλο έχει γίνει παράδοση πια, δεν πλήττεις ποτέ. Κι έχεις φτάσει να λες «το έχουμε τερματίσει». «Πιο κάτω δεν έχει». Αμ δε.

Κι έρχεται αυτή η Άγια Μέρα, η 10η Μαρτίου 2016. Και προσκυνάς τη μεγάλη Χάρη του Κυρίου, που τα πάντα εν Σοφία εποίησε και αντιλαμβάνεσαι πως ακόμα κι όταν έχεις παραιτηθεί, όταν πιστεύεις πως «ως εδώ, πιάσαμε πάτο», θα βρεθεί κάτι να σου δώσει κουράγιο. Υπάρχει ζωή και μετά τον τερματισμό της μαλακίας από τους δικούς σου -υπάρχει η μαλακία των άλλων. Και είναι εμφανές, πια, πως το μηχάνημα δεν δουλεύει σωστά, χρειάζεται φορμάτ, τα γουίντοους βγάζουν συνέχεια μπλε οθόνη και κρασάρουν, έχουν γεμίσει ιούς και χολέρα. Ποτέ μου δεν πίστεψα πως υπάρχει Θεός όσο σήμερα το πρωί, που ξύπνησα, πήγα τα παιδιά στο σχολείο, έφτιαξα έναν φραπέ και διάβασα αυτό:

Η μητέρα του Προέδρου μας Βαγγέλη Μαρινάκη έλκει την καταγωγή της απο τον Πόντο και απο μια απο τις σπουδαιότερες οικογένειες, την οικογένεια Υψηλάντη της οποίας την προσφορά στο Ελληνικό Έθνος γνωρίζουν οι πάντες! Είναι μια οικογένεια απο τα Ύψηλα της Τραπεζούντας, έχει ιστορία απο το 10ο αιώνα και πέρα απο τους Υψηλάντηδες της Φιλικής Εταιρείας, με την ασύγκριτη προσφορά στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, έδωσε στον ελληνισμό σπουδαίους Έλληνες!
Σε όλη του τη ζωή ο κ. Μαρινάκης τιμούσε τον Ποντιακό Ελληνισμό και τους υπερήφανους Έλληνες του Πόντου!
Και ακόμα και σήμερα ο Πειραιάς τιμά τον Ποντιακό Ελληνισμό με ενέργειες που αποτελούν πρωτοβουλίες του Προέδρου του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ που είναι και πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος της πόλης του Πειραιά.

Να το κάνω και πριντ-σκριν, επειδή φαντάζομαι πως κανείς δε θα πιστέψει πως δεν είναι δική μου τρολιά.

touvla2Τι να πρωτοθαυμάσεις. Το μονοσύλλαβο «απο» που δεν παίρνει τόνο; Τα θαυμαστικά του αυτοερωτισμού; Την απουσία κομμάτων, που κάνουν το ποστ πιο δυσανάγνωστο και από την «παραγωγή κειμένου» της Πρώτης Δημοτικού που η κόρη μου γράφει τι ωραία που περάσαμε το Πάσχα πριν έρθει το Πάσχα; Α! Το «No Politica», τώρα το έπιασα, ο Καραπαπάς δεν βάζει κόμματα επειδή στον Ολυμπιακό δεν χωράνε κόμματα και πολιτικές, αυτός το πήρε πατριωτικά και δεν βάζει κόμματα ούτε στα κείμενά του. «Σπουδαιότερες», «ασύγκριτη», «σπουδαίους», «υπερήφανους». Δύο φορές «σπουδαίος», τη μία σε συγκριτικό, «ασύγκριτος» και «υπερήφανος» σε κείμενο για τον Μαρινάκη. Δηλαδή όχι για τον Μαρινάκη, αλλά για τους προγόνους του. Κι εγώ, ρε φίλε, είχα για πρόγονο τον Ιωάννη τον Βαπτιστή, από εκεί το «Ιωαννίδης», τι να λέει, δεν βάζω κανένα να γράφει για την καταγωγή μου ώστε να «αποδείξω» πόσο σπουδαίος και ασύγκριτος είμαι.

Στην ουσία, ο επίσημος Ολυμπιακός μέσω του επίσημου εκπροσώπου του συνεχίζει τη ρατσιστική διαλεκτική, θέτοντας ως βασικό «προτέρημα» κάποιου την καταγωγή του. Προέρχεσαι από «υπερήφανη» οικογένεια; Άρα είσαι καλός άνθρωπος. Πολέμησαν πριν από διακόσια χρόνια κάτι κουνιάδοι του μπατζανάκη του προπροπροπάππου της ξαδέρφης της συνυφάδας της γιαγιάς σου; Άρα δεν είσαι εγκληματίας. Και η άβυσσος χαμογελάει και σε κοιτάει στα μάτια στο κορυφαίο των κορυφαίων: «Ο πρώτος σε ψήφους», που παρουσιάζεται ως το απόλυτο επίτευγμα, στην εποχή του τέλους των πολιτικών.

Η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στους ρατσιστές και τους υπόλοιπους ανθρώπους είναι που οι πρώτοι ντρέπονται να το παραδεχτούν. Άρα ξέρουν πως είναι δυσλειτουργία του εγκεφάλου τους. Άρα το καταπιέζουν. Άρα γεμίζουν συμπλέγματα. Άρα είναι κομπλεξικοί. Άρα τον ήπιαμε. Μπήκαμε ως μύγες στα ρουθούνια του κομπλεξικού τέρατος και δε θα ησυχάσει μέχρι να μας τσακίσει. Γιατί θα μας τσακίσει, εδώ θα ‘μαστε. Μπορεί να μην είναι σε φόρμα αυτό τον καιρό, αλλά θα αναδιοργανωθεί. Και θα ξαναθυμηθεί τον τρόπο με τον οποίο μας έχει κάτω από την μπότα του τόσες δεκαετίες: Θα μας διαιρέσει πάλι και θα συνεχίσει να βασιλεύει.

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB

 
 
 
 

365 Albums

Κατόπιν πρόκλησης, οι 365 δίσκοι που με διαμόρφωσαν, με επηρέασαν, με ρήμαξαν.

48 The Wall

365048

47 Appetite For Destruction

365047

46 Speak English Or Die

365046

45 Μέσα Στη Νύχτα Των Άλλων

365045

44 Hell Awaits

365044

43 Ζωή

365043

42 L’Enfant Sauvage

365042

41 Leprosy

365041

40 Piel y Hueso

365040

39 Back Τo Black

365039

38 System Of A Down

365038