Σκόρπια

Σκόρπια

Στα...

Ορόσημο

Ορόσημο

Τουλάχιστον η...

Κίνημα

Κίνημα

Δεν υπήρξε, δεν...

Αυτές

Αυτές

Ποτέ δεν πίστεψα...

Αναγούλα

Αναγούλα

Σαράντα πέντε αγώνες,...

Αερογέφυρα

Αερογέφυρα

Σελίδα 297: «Με τον...

Χαμόγελο

Χαμόγελο

Ο δικός μου ΠΑΟΚ...

Ψυχές

Ψυχές

Στις 8...

Νύχτα

Νύχτα

Οι ανακοινώσεις...

Μαχαίρι

Μαχαίρι

Βγήκα με το...

Ροναλντίνιο

Ροναλντίνιο

Ο όρος...

Ντουκαντάμ

Ντουκαντάμ

Η δεύτερη...

 • Σκόρπια

  Σκόρπια

  Monday, 12 March 2018 00:26
 • Ορόσημο

  Ορόσημο

  Sunday, 11 March 2018 14:46
 • Κίνημα

  Κίνημα

  Thursday, 08 March 2018 20:28
 • Αυτές

  Αυτές

  Thursday, 08 March 2018 16:42
 • Αναγούλα

  Αναγούλα

  Wednesday, 07 March 2018 01:07
 • Αερογέφυρα

  Αερογέφυρα

  Monday, 05 March 2018 21:39
 • Χαμόγελο

  Χαμόγελο

  Wednesday, 28 February 2018 00:05
 • Ψυχές

  Ψυχές

  Thursday, 08 February 2018 10:29
 • Νύχτα

  Νύχτα

  Wednesday, 24 January 2018 22:16
 • Μαχαίρι

  Μαχαίρι

  Friday, 19 January 2018 12:02
 • Ροναλντίνιο

  Ροναλντίνιο

  Thursday, 18 January 2018 17:06
 • Ντουκαντάμ

  Ντουκαντάμ

  Wednesday, 17 January 2018 13:59

telikos2016Επειδή όλες οι μεγάλες ιδέες ξεκινούν από το μυαλό ενός ανθρώπου, ποιος μου λέει εμένα πως δεν είμαι εγώ αυτός ο άνθρωπος που θα ξεκινήσω την επόμενη μεγάλη ιδέα. Και την ξεκινώ.

Την κοινοποιώ προς κάθε ενδιαφερόμενο και ειδικότερα στη συντονιστική των Συνδέσμων μας, να την υποβάλουν επίσημα και να προχωρήσουμε στις απαραίτητες διευθετήσεις. Το απόλυτο σχέδιο για την ολοκλήρωση του προσωρινά ματαιωμένου Κυπέλλου Ελλάδας για την περίοδο 2015-2016.

Το ΟΑΚΑ έχει χωρητικότητα 69.618 καθίσματα (πριν τον αγώνα). Δίνουμε τα 618 στον Ατρόμητο και διαιρούμε τα υπόλοιπα στα τέσσερα, δηλαδή από 17.250 και η μοιρασιά γίνεται ως εξής:
Φίλαθλοι Ατρόμητου 618 εισιτήρια
Φίλαθλοι Ολυμπιακού 17.250 εισιτήρια
Φίλαθλοι ΑΕΚ 17.250 εισιτήρια
Φίλαθλοι ΠΑΟΚ 17.250 εισιτήρια
Επίσημοι 17.250 εισιτήρια
Τα 17.250 εισιτήρια των επισήμων τα δίνουμε στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, που στο κάτω-κάτω δεν έχουν ευθύνη που η ομάδα τους αποκλείστηκε από τον Ατρόμητο και γιατί να λείπουν από το πανηγύρι επειδή ο Αλαφούζος πήγε κι έφερε τον Στραπατσάδα για προπονητή κι έχασε από τον Κοντοέ και τον Κιβρακίδη. Νεκρές ζώνες δεν υπάρχουν, τουλάχιστον πριν από την έναρξη του αγώνα.

telikos2016

Η τοποθέτηση των φιλάθλων στο σχεδιάγραμμα είναι ενδεικτική. Οι 17.250 ολυμπιακοί παίρνουν το ένα πέταλο, οι 17.250 αεκτζήδες το ισιάδι που είναι και φιγουρατζήδες να τους παίρνουν οι κάμερες, οι 618 ατρόμητοι δύο θύρες για να κρεμάσουν τα πανιά και να βγουν ίσα-ίσα καμιά φωτογραφία, οι 17.250 παναθηναϊκοί το ισιάδι στα επίσημα επειδή έχουν συνηθίσει το χώρο που τους πήγαιναν μικρούς οι μπαμπάδες τους στο ΟΑΚΑ μετά το πιάνο και πριν τα γαλλικά, οι Παοκτσήδες παίρνουν το άλλο πέταλο μείον τα εισιτήρια που αντιστοιχούν στη Θύρα 14 που την αφήνουν κενή, αλλά ίσος αριθμός θα μπει τσαμπατζιλίκι σε άλλες θύρες, συνεπώς οι τέσσερις μεγάλοι θα έχουν από 17.250 κορμιά.

Θα τηρηθεί οπαδικός όρκος να μην ξεκινήσει το παιχνίδι πριν πάρουν όλοι θέση στα καρεκλάκια τους. Οι πόρτες θα κλείσουν και δε θα ανοίξουν μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού -απαγορεύονται τα ελικόπτερα και ενδεχόμενη απόδραση μέσω αέρος από οπαδούς της ομάδας που έχει και την τεχνογνωσία. Θα έχει προηγηθεί αυστηρός σωματικός έλεγχος για αποφυγή εισόδου αντικειμένων που θα αλλοίωναν τον καθαρό χαρακτήρα του παιχνιδιού. Αστυνομία, πυροσβεστική, ασθενοφόρα και τα λοιπά δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο γήπεδο. Με την έναρξη, την οποία θα δώσει με σφύριγμα κλέφτικο ο κύριος Κοντονής αυτοπροσώπως κρυμμένος στα δημοσιογραφικά, οι πέντε αντίπαλοι αρχίζουν τον αγώνα με ελεύθερο πεδίο δράσης και δίχως διαιτησία. Η απονομή του Κυπέλλου θα γίνει από τους νικητές στους εαυτούς τους, καθώς και η ανακήρυξη του Συνδέσμου MVP, αν και όλοι ξέρουμε εκ των προτέρων ποιος θα πάρει τον συγκεκριμένο τίτλο.

Δεν χάνει κανείς. Πρώτα απ’ όλα, θα καθαρίσει η πρωτεύουσα από χούλιγκαν, καθώς οι Παοκτσήδες, μετά τη λήξη του αγώνα, άντε να κάνουν ένα γύρο του θριάμβου στην Ομόνοια, άντε να κάνουν δύο, άντε να κάτσουν και δέκα ώρες με τα κλασικά καφριλίκια στην Αθήνα, κάποια στιγμή θα βαρεθούν και θα γυρίσουν Θεσσαλονίκη. Η επόμενη μέρα θα βρει το Λεκανοπέδιο δίχως αλήτες παλιοχαρακτήρες στους δρόμους και η μισή Ελλάδα που μένει στην περιοχή θα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερη δίχως το φόβο των επεισοδίων -εκτός όταν θα ξανάρθουν οι Παοκτσήδες σε κάνα εκτός έδρας, αλλά πόσα να είναι κι αυτά, λίγα, δεν αλλάζει η ατμόσφαιρα με μια συννεφιασμένη Κυριακή. Ο υπουργός λύνει δια παντός το θέμα της Βίας στα γήπεδα, αφού δε θα υπάρχουν πλέον αντίπαλοι και οι αγώνες θα γίνονται σε οικογενειακή ατμόσφαιρα, η αστυνομία θα μπορεί επιτέλους να συγκεντρωθεί στη φροντίδα των αναρχοκομουνιστών στις πορείες δίχως γηπεδικούς περισπασμούς, οι αναρχοκομουνιστές θα μπορούν να συγκεντρωθούν στις πορείες δίχως να τους ενδιαφέρουν τα αθλητικά που τους έπαιρναν κόσμο όποτε είχε αγώνα, δηλαδή δεν μπορώ να σκεφτώ οποιαδήποτε αρνητική συνέπεια από το όλο εγχείρημα.

Πώς δεν το είχε συλλάβει κανένας ως τώρα πραγματικά με εκπλήσσει. Θα είχαμε γεμίσει κύπελλα και πρωταθλήματα, θα χρειαζόταν επέκταση στα γραφεία για να τα χωρέσουμε. Είναι ο μόνος τρόπος να πάρουμε κανέναν τίτλο έτσι που έχει καταντήσει η ομάδα μας, αλλά τότε θα λέμε «ΠΑΟΚ έγινα για τους τίτλους», αφού θα τους παίρνουμε μόνοι μας. Το ξέρω πως δεν είναι τέλειο το σχέδιο, αλλά στις λεπτομέρειες δε θα κολλήσουμε, το συζητάμε στην επόμενη συνέλευση των Συνδέσμων.

Απόβλητο

Απόβλητο

Θα είναι τώρα πενηντάρ& ...

Read more
0033

0033

Η πεντάδα που έκανε ν ...

Read more
Συνθέτες (1)

Συνθέτες (1)

Οι συνθέτες των συνθημάτων μας Μέρος 1ο ...

Read more
Πελατάκια

Πελατάκια

Ο φίλος μου, ο Βαγγέλης, συμπέρανε κάτι που πάει κάπως έτσι: Ο Παοκτσής θέλει να συμπεριφέρεται ως ο ...

Read more
Δαίμονες

Δαίμονες

Ο πιο διαχρονικός μ ...

Read more
Παρουσίαση

Παρουσίαση

Δεν έγινα ποδοσφα&iota ...

Read more
Γιατί

Γιατί

Πάντα το θέμα είναι το γιατί. Γιατί γράφεις κάτι. Γράφεις γιατί πληρώνεσαι, γράφεις γιατί γουστάρεις ...

Read more
Βόθρος

Βόθρος

Στις 10 Μαΐου 2013 ήρθε το τέλος εποχής στην εθελοτυφλία και των τελευταίων φιλάθλων του Ολυμπιακού ...

Read more
Αγκαλίτσες

Αγκαλίτσες

Για να μπορέσεις να μεταφέρεις στους κάτω των 30 το κλίμα της προ Κόκκαλη εποχής χρειάζεσαι μηχανή τ ...

Read more
Κόμβος

Κόμβος

Μου την είπε ένας γκρινάρης πριν λίγες μέρες που δεν έγραψα για την παράδοση κατ’ οίκον στην επιστρο ...

Read more
Γυρίσματα

Γυρίσματα

Ομολογώ πως δεν είχα ξαναδεί τη διαδικασία της «σέλφι» μέσα στην Τούμπα. Πώς στήνεται το πράμα και π ...

Read more
Αβγά

Αβγά

Στις εκδρομές κο&upsil ...

Read more

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.