Ντουκαντάμ

Ντουκαντάμ

Η δεύτερη...

Τζιμάκος

Τζιμάκος

Η πρώτη φορά ήταν με τον...

Σχολή

Σχολή

Η ομιλία του...

Αντικειμενικός

Αντικειμενικός

«Ναι, αλλά για το...

Κυρπαντελής

Κυρπαντελής

Στις 20 Αυγούστου 2015...

Τέλειο

Τέλειο

Τη μέρα που αγόρασα...

2017

2017

3 Ιανουαρίου,...

Κάλαντα

Κάλαντα

Ο στενός κύκλος,...

Χριστούγεννα

Χριστούγεννα

Χριστούγεννα 1987. Δεν...

24

24

Σήμερα, 24...

insidestory

insidestory

Τα βιβλία του 2017,...

Θέση

Θέση

«Πάρε θέση» και...

 • Ντουκαντάμ

  Ντουκαντάμ

  Wednesday, 17 January 2018 13:59
 • Τζιμάκος

  Τζιμάκος

  Saturday, 13 January 2018 23:55
 • Σχολή

  Σχολή

  Saturday, 13 January 2018 22:15
 • Αντικειμενικός

  Αντικειμενικός

  Sunday, 07 January 2018 15:23
 • Κυρπαντελής

  Κυρπαντελής

  Thursday, 04 January 2018 16:57
 • Τέλειο

  Τέλειο

  Sunday, 31 December 2017 23:26
 • 2017

  2017

  Sunday, 31 December 2017 10:52
 • Κάλαντα

  Κάλαντα

  Sunday, 31 December 2017 10:30
 • Χριστούγεννα

  Χριστούγεννα

  Monday, 25 December 2017 13:32
 • 24

  24

  Sunday, 24 December 2017 23:08
 • insidestory

  insidestory

  Sunday, 24 December 2017 14:17
 • Θέση

  Θέση

  Thursday, 21 December 2017 11:30

telikos2016Επειδή όλες οι μεγάλες ιδέες ξεκινούν από το μυαλό ενός ανθρώπου, ποιος μου λέει εμένα πως δεν είμαι εγώ αυτός ο άνθρωπος που θα ξεκινήσω την επόμενη μεγάλη ιδέα. Και την ξεκινώ.

Την κοινοποιώ προς κάθε ενδιαφερόμενο και ειδικότερα στη συντονιστική των Συνδέσμων μας, να την υποβάλουν επίσημα και να προχωρήσουμε στις απαραίτητες διευθετήσεις. Το απόλυτο σχέδιο για την ολοκλήρωση του προσωρινά ματαιωμένου Κυπέλλου Ελλάδας για την περίοδο 2015-2016.

Το ΟΑΚΑ έχει χωρητικότητα 69.618 καθίσματα (πριν τον αγώνα). Δίνουμε τα 618 στον Ατρόμητο και διαιρούμε τα υπόλοιπα στα τέσσερα, δηλαδή από 17.250 και η μοιρασιά γίνεται ως εξής:
Φίλαθλοι Ατρόμητου 618 εισιτήρια
Φίλαθλοι Ολυμπιακού 17.250 εισιτήρια
Φίλαθλοι ΑΕΚ 17.250 εισιτήρια
Φίλαθλοι ΠΑΟΚ 17.250 εισιτήρια
Επίσημοι 17.250 εισιτήρια
Τα 17.250 εισιτήρια των επισήμων τα δίνουμε στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, που στο κάτω-κάτω δεν έχουν ευθύνη που η ομάδα τους αποκλείστηκε από τον Ατρόμητο και γιατί να λείπουν από το πανηγύρι επειδή ο Αλαφούζος πήγε κι έφερε τον Στραπατσάδα για προπονητή κι έχασε από τον Κοντοέ και τον Κιβρακίδη. Νεκρές ζώνες δεν υπάρχουν, τουλάχιστον πριν από την έναρξη του αγώνα.

telikos2016

Η τοποθέτηση των φιλάθλων στο σχεδιάγραμμα είναι ενδεικτική. Οι 17.250 ολυμπιακοί παίρνουν το ένα πέταλο, οι 17.250 αεκτζήδες το ισιάδι που είναι και φιγουρατζήδες να τους παίρνουν οι κάμερες, οι 618 ατρόμητοι δύο θύρες για να κρεμάσουν τα πανιά και να βγουν ίσα-ίσα καμιά φωτογραφία, οι 17.250 παναθηναϊκοί το ισιάδι στα επίσημα επειδή έχουν συνηθίσει το χώρο που τους πήγαιναν μικρούς οι μπαμπάδες τους στο ΟΑΚΑ μετά το πιάνο και πριν τα γαλλικά, οι Παοκτσήδες παίρνουν το άλλο πέταλο μείον τα εισιτήρια που αντιστοιχούν στη Θύρα 14 που την αφήνουν κενή, αλλά ίσος αριθμός θα μπει τσαμπατζιλίκι σε άλλες θύρες, συνεπώς οι τέσσερις μεγάλοι θα έχουν από 17.250 κορμιά.

Θα τηρηθεί οπαδικός όρκος να μην ξεκινήσει το παιχνίδι πριν πάρουν όλοι θέση στα καρεκλάκια τους. Οι πόρτες θα κλείσουν και δε θα ανοίξουν μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού -απαγορεύονται τα ελικόπτερα και ενδεχόμενη απόδραση μέσω αέρος από οπαδούς της ομάδας που έχει και την τεχνογνωσία. Θα έχει προηγηθεί αυστηρός σωματικός έλεγχος για αποφυγή εισόδου αντικειμένων που θα αλλοίωναν τον καθαρό χαρακτήρα του παιχνιδιού. Αστυνομία, πυροσβεστική, ασθενοφόρα και τα λοιπά δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο γήπεδο. Με την έναρξη, την οποία θα δώσει με σφύριγμα κλέφτικο ο κύριος Κοντονής αυτοπροσώπως κρυμμένος στα δημοσιογραφικά, οι πέντε αντίπαλοι αρχίζουν τον αγώνα με ελεύθερο πεδίο δράσης και δίχως διαιτησία. Η απονομή του Κυπέλλου θα γίνει από τους νικητές στους εαυτούς τους, καθώς και η ανακήρυξη του Συνδέσμου MVP, αν και όλοι ξέρουμε εκ των προτέρων ποιος θα πάρει τον συγκεκριμένο τίτλο.

Δεν χάνει κανείς. Πρώτα απ’ όλα, θα καθαρίσει η πρωτεύουσα από χούλιγκαν, καθώς οι Παοκτσήδες, μετά τη λήξη του αγώνα, άντε να κάνουν ένα γύρο του θριάμβου στην Ομόνοια, άντε να κάνουν δύο, άντε να κάτσουν και δέκα ώρες με τα κλασικά καφριλίκια στην Αθήνα, κάποια στιγμή θα βαρεθούν και θα γυρίσουν Θεσσαλονίκη. Η επόμενη μέρα θα βρει το Λεκανοπέδιο δίχως αλήτες παλιοχαρακτήρες στους δρόμους και η μισή Ελλάδα που μένει στην περιοχή θα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερη δίχως το φόβο των επεισοδίων -εκτός όταν θα ξανάρθουν οι Παοκτσήδες σε κάνα εκτός έδρας, αλλά πόσα να είναι κι αυτά, λίγα, δεν αλλάζει η ατμόσφαιρα με μια συννεφιασμένη Κυριακή. Ο υπουργός λύνει δια παντός το θέμα της Βίας στα γήπεδα, αφού δε θα υπάρχουν πλέον αντίπαλοι και οι αγώνες θα γίνονται σε οικογενειακή ατμόσφαιρα, η αστυνομία θα μπορεί επιτέλους να συγκεντρωθεί στη φροντίδα των αναρχοκομουνιστών στις πορείες δίχως γηπεδικούς περισπασμούς, οι αναρχοκομουνιστές θα μπορούν να συγκεντρωθούν στις πορείες δίχως να τους ενδιαφέρουν τα αθλητικά που τους έπαιρναν κόσμο όποτε είχε αγώνα, δηλαδή δεν μπορώ να σκεφτώ οποιαδήποτε αρνητική συνέπεια από το όλο εγχείρημα.

Πώς δεν το είχε συλλάβει κανένας ως τώρα πραγματικά με εκπλήσσει. Θα είχαμε γεμίσει κύπελλα και πρωταθλήματα, θα χρειαζόταν επέκταση στα γραφεία για να τα χωρέσουμε. Είναι ο μόνος τρόπος να πάρουμε κανέναν τίτλο έτσι που έχει καταντήσει η ομάδα μας, αλλά τότε θα λέμε «ΠΑΟΚ έγινα για τους τίτλους», αφού θα τους παίρνουμε μόνοι μας. Το ξέρω πως δεν είναι τέλειο το σχέδιο, αλλά στις λεπτομέρειες δε θα κολλήσουμε, το συζητάμε στην επόμενη συνέλευση των Συνδέσμων.

0019

0019

Έπαιξε ένα ματς ως α&lambda ...

Read more
Τζούτζου

Τζούτζου

Δεν το έχω κρύψει πως ο Τζούλιαν «Βον» είναι το μεγάλο πουλέν μου, από την πρώτη φορά που τον είδα ν ...

Read more
Μετανάστης

Μετανάστης

Μεγάλη κωλομέρα η χθεσινή. Αποχαιρέτησα τον καλύτερο φίλο μου, που έφυγε για την ξενιτιά. Πρώτη φορά ...

Read more
Αυλαία

Αυλαία

Είκοσι χρόνια ακριβ ...

Read more
Συγκυρία

Συγκυρία

Οπαδικά, υπάρχουν μόν& ...

Read more
0028

0028

Ο δικός μου «Κούδ&alpha ...

Read more
Αεροπορικά

Αεροπορικά

Δε μας έκατσε πάλι το Τζόκερ, συνεχίζουμε την προσπάθεια. Με την προπόνηση γίνεσαι καλύτερος, δε στα ...

Read more
Προειδοποίηση

Προειδοποίηση

Οι ώρες που περάσαμ ...

Read more
Κατεδάφιση

Κατεδάφιση

47 αγώνες. 22 νίκες, 25 ήττε&s ...

Read more
Κομπλεξικοί

Κομπλεξικοί

Εκτός από Παοκτσής είμαι και φίλαθλος. Εκτός από Παοκτσής και φίλαθλος, είμαι πλέον και συνδρομητής ...

Read more
Αποχή

Αποχή

Η λέξη που ειπώθηκε &si ...

Read more
Η Ζωή Μετά (2002)

Η Ζωή Μετά (2002)

Η περίοδος 2001-2002 ήταν η τ&e ...

Read more

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.