Σκόρπια

Σκόρπια

Στα...

Ορόσημο

Ορόσημο

Τουλάχιστον η...

Κίνημα

Κίνημα

Δεν υπήρξε, δεν...

Αυτές

Αυτές

Ποτέ δεν πίστεψα...

Αναγούλα

Αναγούλα

Σαράντα πέντε αγώνες,...

Αερογέφυρα

Αερογέφυρα

Σελίδα 297: «Με τον...

Χαμόγελο

Χαμόγελο

Ο δικός μου ΠΑΟΚ...

Ψυχές

Ψυχές

Στις 8...

Νύχτα

Νύχτα

Οι ανακοινώσεις...

Μαχαίρι

Μαχαίρι

Βγήκα με το...

Ροναλντίνιο

Ροναλντίνιο

Ο όρος...

Ντουκαντάμ

Ντουκαντάμ

Η δεύτερη...

 • Σκόρπια

  Σκόρπια

  Monday, 12 March 2018 00:26
 • Ορόσημο

  Ορόσημο

  Sunday, 11 March 2018 14:46
 • Κίνημα

  Κίνημα

  Thursday, 08 March 2018 20:28
 • Αυτές

  Αυτές

  Thursday, 08 March 2018 16:42
 • Αναγούλα

  Αναγούλα

  Wednesday, 07 March 2018 01:07
 • Αερογέφυρα

  Αερογέφυρα

  Monday, 05 March 2018 21:39
 • Χαμόγελο

  Χαμόγελο

  Wednesday, 28 February 2018 00:05
 • Ψυχές

  Ψυχές

  Thursday, 08 February 2018 10:29
 • Νύχτα

  Νύχτα

  Wednesday, 24 January 2018 22:16
 • Μαχαίρι

  Μαχαίρι

  Friday, 19 January 2018 12:02
 • Ροναλντίνιο

  Ροναλντίνιο

  Thursday, 18 January 2018 17:06
 • Ντουκαντάμ

  Ντουκαντάμ

  Wednesday, 17 January 2018 13:59

molotovΚάθε μου μέρα ξεκινάει και τελειώνει ανάμεσα στις τρεις μου γυναίκες. Γέλια, φωνές, γκρίνιες, κλάματα, φιλιά, σχολεία, δουλειές, σπίτι, παιχνίδια, φαγητό, μαθήματα, στενοχώριες, ζόρια, άγχος, τρέξιμο, ψώνια, εκδρομές, συζητήσεις, καυγάδες, εγωισμοί, αγκαλιές.

Ζωή. Ευτυχία. Παράδεισος. Όνειρο. Ευτυχία. Αβάσταχτη ευτυχία. Ζωή.

Κομμάτια από το δέρμα μου πιο μακριά. Η μάνα που επέζησε την πτώση από τα έξι μέτρα ύψος και τον καρκίνο, ο πατέρας που παλεύει να την παλέψει, η υπόλοιπη οικογένεια στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη, με τα μηνύματα, τα τηλέφωνα, τις επισκέψεις κάθε τόσο, τις φευγαλέες κουβέντες στα βαφτίσια, τους γάμους και τις κηδείες. Οι πέντε κολλητοί, ο ένας πιο αδερφός από τον άλλο, σκορπισμένοι κι αυτοί στη μισή Γη, αλλά δεμένοι για πάντα μ’ εκείνο το μαγικό υλικό που δε σπάει ποτέ. Οι φίλοι της κάθε μέρας και οι φίλοι της κάθε Κυριακής και οι φίλοι του κάθε τόσο και οι ψηφιακοί φίλοι. Οι γείτονες. Οι συνάδελφοι. Οι συνεργάτες. Οι γνωριμίες της μιας βραδιάς και του ενός καφέ. Οι αναγνώστες. Οι από κάπου σε ξέρω. Οι άγνωστοι που περιμένουμε κάθε πρωί το λεωφορείο και ανταλλάσσουμε την ίδια ματιά, την ίδια ώρα, στην ίδια λούπα.

Και στη μέση εγώ. Το κέντρο του Σύμπαντος. Αυτός που τους δένει όλους αυτούς τους χιλιάδες ανθρώπους και τους ενώνει ως κοινός παρονομαστής. Επειδή ο καθένας είναι το κέντρο του δικού του Σύμπαντος, έτσι κι εγώ, αν δεν υπάρχω εγώ δεν υπάρχει το Σύμπαν. Ο σύζυγος, ο πατέρας, ο γιος, ο ανιψιός, ο θείος, ο ξάδερφος, ο κολλητός, ο φίλος, ο γείτονας, ο συνάδελφος, ο συνεργάτης, ο γνωστός, ο συνοπαδός, ο από κάπου τον ξέρω, ο Ισοβίτης, ο Νικολάκης, ο Νικόλας, ο Νίκος, ο Τζο.

Και θα πίνω έναν καφέ το απόγευμα με την παρέα στο Σύνδεσμο και θα ‘ρθεις εσύ, ρε ανθρωπάκι κομπλεξικό, και θα διαλύσεις το Σύμπαν. Θα γίνει η στραβή με το μπουκαλάκι που πετάς δίχως να έχεις ιδέα τι κάνεις, θα με κάψεις ζωντανό και θα στερήσεις απ’ τη γυναίκα μου το μισό της, απ’ τα παιδιά μου τον πατέρα, από τη μάνα και τον πατέρα μου το γιο τους, από τους κολλητούς μου τον αδερφό, από τους φίλους μου τον φίλο. Θα κόψεις το γέλιο και θα αφήσεις μια μαυρίλα σε τόσες ψυχές. Έτσι, με μια κίνηση, μια μαλακία, μια κουταμάρα, θα βάλεις ένα μείον σε χιλιάδες ανθρώπους. Για άλλους μεγάλο, για άλλους μικρό. Για μένα, το τελευταίο.

Ξεκολλάτε. Δεν μπορείς να γαμήσεις και πας να πετάξεις μολότοφ για να αδειάσεις. Δεν μπορείς να συνδεθείς με τους ανθρώπους γύρω σου και προσπαθείς να τους σκοτώσεις. Δεν ξέρεις πόσο σπουδαία και πόσο συγκλονιστικά πράματα σε περιμένουν όταν θα τραβήξεις από μπροστά σου την κουρτίνα της αυτολύπησης, να δεις τον κόσμο όπως είναι, να κάνεις ένα βήμα πίσω να φανερωθεί όλη η εικόνα, εκατομμύρια ζωές σε περιμένουν να τις διαλέξεις κι εσύ πας ευθεία στο θάνατο. Ξεκολλάτε. Δεν έχει «δε με νοιάζει». Σε νοιάζει. Έχεις ευθύνη σε όσους συνδέεις μεταξύ τους. Έχεις ευθύνη να κρατάς όρθιο το Σύμπαν σου. Λείπεις εσύ και γκρεμίζονται όλα. Λείπω εγώ και γκρεμίζονται όλα.

Ξεκολλάτε όλοι. Και οι από εκεί, και οι από εδώ. Κανείς δεν κερδίζει σ’ αυτό το παιχνίδι -ο φονιάς είναι που κάθε βράδυ πεθαίνει μονάχος στο μισοσκόταδο.

Κλίκμπεϊτ

Κλίκμπεϊτ

Κάποια στιγμή χθες &tau ...

Read more
Επανάσταση

Επανάσταση

“Won’t Bow, Don’t Know How”«Δε θα σ&ka ...

Read more
Κανίβαλοι

Κανίβαλοι

Δε μου φτάνει η κλα& ...

Read more
Άπιστοι

Άπιστοι

Στην ιστορία του Κ&upsil ...

Read more
Ενδοσκόπηση

Ενδοσκόπηση

Το καλοκαίρι του 198 ...

Read more
Μπογιά

Μπογιά

H τελευταία ερώτηση ...

Read more
Ψέματα

Ψέματα

Έλα, μάνα, θυμάσαι μια φορά που σου είπα πως πάω να γραφτώ στη σχολή στη Θεσσαλονίκη και είχες πει « ...

Read more
Γενέθλια

Γενέθλια

Τέτοια ώρα, πριν από 29 ακ& ...

Read more
Σπανός

Σπανός

Έχω πάει σε αρκετές έδρες. Όχι σε όλη την Ελλάδα, όπως πολλοί δικοί μου, αλλά σε αρκετές. ...

Read more
Παπαδόπουλος

Παπαδόπουλος

Δεν ξέρω πόσες εκδρομές έχω πάει, αλλά έχω γνωρίσει πολύ κόσμο τόσα χρόνια στα πήγαινε-έλα (ή «πάνε- ...

Read more
Γκρίνια

Γκρίνια

Κηρύσσω το αγωνιστικό έτος 2014-2015 ως ΕΤΟΣ ΠΑΟΚΤΣΗΔΙΚΗΣ ΓΚΡΙΝΙΑΣ. Με εκδηλώσεις, χοροεσπερίδες και ...

Read more
Tσομπανόσκυλα

Tσομπανόσκυλα

Ο ΠΑΟΚ που ονειρ&epsil ...

Read more

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.