Ξυστό

Ξυστό

Η εκδρομή είχε...

30

30

Εκείνη η στιγμή, πέντε...

Κεφτέδες

Κεφτέδες

Θυμάμαι που ξάπλωνα...

Τίτλος

Τίτλος

Το αρχείο που...

Τόλιος

Τόλιος

Δεν μπορούσαμε να...

Μηδέν

Μηδέν

Πόσο έτοιμοι...

Τέρατα

Τέρατα

Τα τέρατα μας...

Ωράρια

Ωράρια

Πέρσι είχα κάνει...

Γιαμάχα

Γιαμάχα

Η τριμελής επιτροπή...

Συνταγή

Συνταγή

Δεν είναι εύκολο...

Συλλφίλ

Συλλφίλ

Μπορεί η οπαδική...

Κλειδαράς

Κλειδαράς

Κάποια στιγμή μέσα...

 • Ξυστό

  Ξυστό

  Friday, 08 December 2017 15:10
 • 30

  30

  Wednesday, 06 December 2017 20:22
 • Κεφτέδες

  Κεφτέδες

  Saturday, 02 December 2017 13:48
 • Τίτλος

  Τίτλος

  Friday, 01 December 2017 10:03
 • Τόλιος

  Τόλιος

  Wednesday, 29 November 2017 21:08
 • Μηδέν

  Μηδέν

  Wednesday, 29 November 2017 12:12
 • Τέρατα

  Τέρατα

  Monday, 27 November 2017 19:41
 • Ωράρια

  Ωράρια

  Monday, 20 November 2017 15:26
 • Γιαμάχα

  Γιαμάχα

  Thursday, 16 November 2017 20:25
 • Συνταγή

  Συνταγή

  Thursday, 16 November 2017 00:23
 • Συλλφίλ

  Συλλφίλ

  Wednesday, 15 November 2017 15:06
 • Κλειδαράς

  Κλειδαράς

  Tuesday, 14 November 2017 13:14

4sanitaryΟ φίλος μου, ο Βαγγέλης, συμπέρανε κάτι που πάει κάπως έτσι: Ο Παοκτσής θέλει να συμπεριφέρεται ως οπαδός αλλά η ΠΑΕ να του συμπεριφέρεται σα να είναι πελάτης.

Η ΠΑΕ θέλει να του συμπεριφέρεται σα να είναι οπαδός αλλά αυτός να συμπεριφέρεται ως πελάτης. Είτε ισχύει, είτε δεν ισχύει, και ο οπαδός και ο πελάτης έχουνε πάντα δίκιο -εκτός από τις περιπτώσεις που δεν έχουνε.

Μετά το φρικαλέο περιστατικό στα πλέι-οφ με τον Αστέρα και το τραύμα στο κοριτσάκι από το μπουκαλάκι με το νερό (http://www.isovitis.gr/index.php/eyewit/1006-nomimotita), αποφάσισα να πειραματιστώ μετά από είκοσι τόσα χρόνια και να το παίξω πελάτης φέτος, για όσο αντέξω. Πρώτο βήμα ήταν να μάθω τι αγοράζω με δέκα Ευρώ, εκτός από την είσοδο στο ματς με την Μπρόντμπι. Και η αλήθεια είναι πως αγοράζω πολλά.

Καταρχάς, αγοράζω το δικαίωμα να κάνω την ανάγκη μου σε μία από τις τουλάχιστον 92 τουαλέτες με λεκάνη και ένα από τα τουλάχιστον 184 ουρητήρια της Τούμπας. Επίσης, η σύζυγός μου μπορεί να επισκεφτεί μία από τις τουλάχιστον 46 τουαλέτες με λεκάνη που υπάρχουν στην Τούμπα αποκλειστικά για γυναίκες. Δηλαδή τουαλέτες που δεν πηγαίνουν άντρες. Δικαιούμαστε το χαρτί υγείας που υπάρχει στα αποχωρητήρια και το σαπούνι για να πλύνουμε τα χέρια μας και ό,τι άλλο θέλουμε να πλύνουμε, αφού το δικαιούμαστε, στους νιπτήρες που υπάρχουν σε όλο το γήπεδο για τη δική μας υγιεινή. Εξυπακούεται πως όλα αυτά λάμπουν από καθαριότητα και δεν θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας.

Θα πει κάποιος «και πού τις είδες εσύ τις τουλάχιστον 138 καθαρές τουαλέτες με λεκάνη, με χαρτί και σαπούνι και τα τουλάχιστον 184 ουρητήρια στην Τούμπα, σε όλο το γήπεδο», χώρια τις τουαλέτες για τα ΑΜΕΑ που δεν τις περιλαμβάνω στον υπολογισμό; Δεν τις είδα εγώ, η ΟΥΕΦΑ τις είδε. Εφόσον δίνει άδεια να γίνονται αγώνες στην Τούμπα, σημαίνει πως το συγκεκριμένο κεφάλαιο της υγιεινής έχει ελεγχθεί και έχει δοθεί η σχετική έγκριση. Και ποιος είμαι εγώ τώρα να αμφισβητήσω ολόκληρη Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Αλλά και να την αμφισβητούσα τι θα κέρδιζα, θα έκανα καταγγελία να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ; Δε θα έκανα. Οπότε, πιστεύουμε την ΟΥΕΦΑ και πάμε παρακάτω.

Τώρα διαβάζω για τις σκεπασμένες θέσεις, που λέει πως πρέπει να καλύπτουν το 25% της χωρητικότητας, για το πάρκινγκ, τις ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα, τα κυλικεία, τις εξόδους, τα καρεκλάκια, ποιος έχει δικαίωμα να με ψάξει, ποιος έχει δικαίωμα να με ακουμπήσει, ποιος έχει δικαίωμα να μου απαγορέψει ένα αντικείμενο και πώς θα διασφαλίσει ότι θα μου το επιστρέψει μετά το παιχνίδι, έχει πολύ πράμα που πρέπει να ξέρει ο πελάτης ο σωστός, ελπίζω μέχρι την Πέμπτη να τα μάθω όλα.

Κουκουλοφόρος

Κουκουλοφόρος

Μόλις είχα φάει το σπ& ...

Read more
Ντροπή

Ντροπή

«Ο Σαββίδης δε νιώθ ...

Read more
Ψαχτήρι

Ψαχτήρι

Έτρεμα από την αδρενα& ...

Read more
Αφετηρία

Αφετηρία

21 Αυγούστου 2014, πέφτουμε επισήμως στη Χειμερία Νάρκη 2014-2015. Ό,τι προμήθειες πρόλαβε μάζεψε ο ...

Read more
Γυρίσματα

Γυρίσματα

Ομολογώ πως δεν είχα ξαναδεί τη διαδικασία της «σέλφι» μέσα στην Τούμπα. Πώς στήνεται το πράμα και π ...

Read more
Κάστρον

Κάστρον

Ντεμέκ κατόρθωμα, λέ&epsil ...

Read more
Σκύλος

Σκύλος

Υπάρχει ένας μεγάλο& ...

Read more
Λάπτοπ

Λάπτοπ

(Και λέμε πως πάμε εκδρομές τώρα εμείς)Αυτό μπροστά του λάπτοπ είναι; Πόσο προχωρημένοι ήμασταν; ...

Read more
Μικρότερος

Μικρότερος

Αναλύσεις, συγκρί&sigm ...

Read more
Συνθέτες (2)

Συνθέτες (2)

Οι συνθέτες των συνθημάτων μαςΜέρος 2ο ...

Read more
Μαγεία

Μαγεία

Για ποια ακριβώς «κερκίδα από τα παλιά» με ρωτάς, πιτσιρίκο; Για το 1959; Για το 1965; Για το 1972; ...

Read more
Εκδρομή

Εκδρομή

Τι να γράψεις για το χθεσινό. Πονάει το κορμί σα να γύρισε από εκδρομή. ...

Read more

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.