Γειτονιά

Γειτονιά

Το μυαλό μου έχει...

Επανεκτίμηση

Επανεκτίμηση

Υπάρχουν δύο...

Λάσπη

Λάσπη

Τόσες δεκαετίες...

Τόνοι

Τόνοι

Από τη μία, έχουμε έναν...

Θαύμα

Θαύμα

Η φετινή...

Χριστούγεννα

Χριστούγεννα

Χριστούγεννα 1987. Δεν...

Βάρος

Βάρος

Η προσωπική μου...

Παππούς

Παππούς

Πέρασε η τετραετία...

Ήρεμα

Ήρεμα

Σαν σήμερα, στις 11...

Κυριακή

Κυριακή

Κερδίσαμε στην...

Χειρονομίες

Χειρονομίες

Κάπου υπάρχει μια...

Σημαντικό

Σημαντικό

Η ομάδα έπαιζε για...

 • Γειτονιά

  Γειτονιά

  Wednesday, 06 May 2020 15:16
 • Επανεκτίμηση

  Επανεκτίμηση

  Monday, 24 February 2020 23:06
 • Λάσπη

  Λάσπη

  Friday, 07 February 2020 00:16
 • Τόνοι

  Τόνοι

  Monday, 03 February 2020 16:57
 • Θαύμα

  Θαύμα

  Monday, 03 February 2020 08:25
 • Χριστούγεννα

  Χριστούγεννα

  Tuesday, 24 December 2019 13:12
 • Βάρος

  Βάρος

  Saturday, 14 December 2019 20:21
 • Παππούς

  Παππούς

  Thursday, 12 December 2019 21:39
 • Ήρεμα

  Ήρεμα

  Wednesday, 11 December 2019 13:58
 • Κυριακή

  Κυριακή

  Monday, 25 November 2019 00:33
 • Χειρονομίες

  Χειρονομίες

  Monday, 04 November 2019 15:02
 • Σημαντικό

  Σημαντικό

  Saturday, 02 November 2019 15:06

Και μόνο που με ρωτάτε κάποιοι «αν έχω δώσει συνέντευξη στο Μακελειό» με προσβάλλετε. Όχι, δεν θα ήταν ποτέ δυνατό να πέσω τόσο χαμηλά. Μέσα «ενημέρωσης» όπως το συγκεκριμένο έχουν την απόλυτη καταδίκη μου -ντρέπομαι και μόνο που χρειάζεται να απαντήσω. Αλλά, όταν με παίρνει τηλέφωνο ο πατέρας μου και με ρωτάει αγχωμένος «αν έχω σχέσεις με ακροδεξιούς» επειδή τον ενημέρωσε κάποιος πως «δίνω συνεντεύξεις σε ακροδεξιούς», αυτομάτως το ζήτημα με απασχολεί σοβαρά.

Είναι σαφές πως, πέρα από όποιον χαρακτηρισμό μπορώ να αναφέρω σχετικά με τις απόψεις που διακινούνται από το «Μακελειό» και κάθε παρόμοια ιστοσελίδα, οι τύποι είναι κλέφτες. Ξεκάθαρα και σαφέστατα. Η νομοθεσία είναι απλή: Χρειάζεται έγγραφη άδεια για οποιαδήποτε αναδημοσίευση. Δεν αναφέρομαι στις κοινοποιήσεις του Facebook, όπου είναι ξεκάθαρη η προέλευση και φυσικά δεν αναφέρομαι στα κείμενα που υπάρχουν δεξιά κι αριστερά από απλούς αναγνώστες που δεν έχουν κάποιο οικονομικό όφελος -αυτό έλειπε.

Υπάρχουν, όμως, αρκετοί που παίρνουν τον πνευματικό κόπο κάποιου και τον πουλάνε ως δικό τους για τα κλικ, δίχως καμία άδεια και αφήνουν στην ευχέρειά μου οποιαδήποτε νομική κίνηση εναντίον τους (που δεν έκανα ποτέ, αν και υπήρξαν πολλές και σοβαρές αφορμές). Αλλά το να δημοσιεύει συνέντευξή σου ιστοσελίδα όπως το «Μακελειό» (και να την παρουσιάζει ως «δική του», άρα να αφήνει να εννοηθεί πως έχει τη συναίνεσή σου, κάτι που αποτελεί το βασικό πρόβλημα με τις αναδημοσιεύσεις τέτοιου είδους), είναι ένα πολύ, πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Θεωρώ πως το ίδιο νιώθει ο Dimosthenis Christopoulos που μου είχε κάνει τις ερωτήσεις (και, φυσικά, δεν εργάζεται στο συγκεκριμένο μέσο).

Καλώ δημοσίως την Εφημερίδα "Μακελειό" να προχωρήσει άμεσα σε διαγραφή του συγκεκριμένου, κλεμμένου άρθρου, εντός 24 ωρών από τη δημοσίευση αυτού του κειμένου.

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB