Γειτονιά

Γειτονιά

Το μυαλό μου έχει...

Επανεκτίμηση

Επανεκτίμηση

Υπάρχουν δύο...

Λάσπη

Λάσπη

Τόσες δεκαετίες...

Τόνοι

Τόνοι

Από τη μία, έχουμε έναν...

Θαύμα

Θαύμα

Η φετινή...

Χριστούγεννα

Χριστούγεννα

Χριστούγεννα 1987. Δεν...

Βάρος

Βάρος

Η προσωπική μου...

Παππούς

Παππούς

Πέρασε η τετραετία...

Ήρεμα

Ήρεμα

Σαν σήμερα, στις 11...

Κυριακή

Κυριακή

Κερδίσαμε στην...

Χειρονομίες

Χειρονομίες

Κάπου υπάρχει μια...

Σημαντικό

Σημαντικό

Η ομάδα έπαιζε για...

 • Γειτονιά

  Γειτονιά

  Wednesday, 06 May 2020 15:16
 • Επανεκτίμηση

  Επανεκτίμηση

  Monday, 24 February 2020 23:06
 • Λάσπη

  Λάσπη

  Friday, 07 February 2020 00:16
 • Τόνοι

  Τόνοι

  Monday, 03 February 2020 16:57
 • Θαύμα

  Θαύμα

  Monday, 03 February 2020 08:25
 • Χριστούγεννα

  Χριστούγεννα

  Tuesday, 24 December 2019 13:12
 • Βάρος

  Βάρος

  Saturday, 14 December 2019 20:21
 • Παππούς

  Παππούς

  Thursday, 12 December 2019 21:39
 • Ήρεμα

  Ήρεμα

  Wednesday, 11 December 2019 13:58
 • Κυριακή

  Κυριακή

  Monday, 25 November 2019 00:33
 • Χειρονομίες

  Χειρονομίες

  Monday, 04 November 2019 15:02
 • Σημαντικό

  Σημαντικό

  Saturday, 02 November 2019 15:06

malioufasΕίχαν εκτελέσει ήδη εννιά παίκτες από κάθε ομάδα, απέμεναν να σουτάρουν ο πρωτάρης Μαλιούφας και ο τερματοφύλακας Φούρτουλα. Ο Τσερνάι έστειλε τον πιτσιρικά. Ο Πφαφ σταμάτησε την μπάλα και τον σημάδεψε για πάντα, από τα πρώτα λεπτά της καριέρας του στο ποδόσφαιρο και τον ΠΑΟΚ. Ο ίδιος ο Βέλγος τερματοφύλακας εκτέλεσε το τελευταίο πέναλτι της βραδιάς, νικώντας τον Φούρτουλα και γράφοντας το τελικό 9-8, ρίχνοντας μια ολόκληρη χώρα σε μια νύχτα με υγρά μάτια και χιλιάδες Παοκτσήδων το επόμενο πρωί στο αεροδρόμιο να αποθεώσουν την ομάδα που επέστρεφε ουσιαστικά ως θριαμβεύτρια, κρατώντας το μεγαλύτερο χειροκρότημα για τον άτυχο της βραδιάς: Τον πιτσιρικά Κώστα Μαλιούφα, που εκείνο το βράδυ έμαθαν όλοι το όνομά του και δε θα το ξεχνούσαν ποτέ.

Δώδεκα ολόκληρα χρόνια μετά, ο Μαλιούφας θα συμπλήρωνε 260 συμμετοχές και 10 γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, κλείνοντας την ασπρόμαυρη καριέρα του με τη νίκη στον Βύρωνα, στις 4 Ιουνίου του 1995, με την οποία γιορτάσαμε το σβήσιμο του πρώτου χρόνου τιμωρίας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Λίγους μήνες πριν, θα έπαιρνε το πιο μεγάλο χειροκρότημα αυτών των δώδεκα χρόνων, όταν, μετά από μια απίστευτη ευκαιρία που είχε χάσει εξ επαφής, μπροστά από το πέταλο της Θύρας 4, στράφηκε προς εμάς, γονάτισε και έκανε μια ταπεινή χειρονομία ζητώντας συγγνώμη. Ήταν ο πρώτος και ο τελευταίος.

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB