Όρθιοι

Όρθιοι

Πρώτη φορά στις...

Θετικό

Θετικό

Αναμενόμενο και...

Πανεπιστήμιο

Πανεπιστήμιο

Μπήκα στο...

Βαγόνι

Βαγόνι

Ίσα να κάνεις ένα...

Εσύ

Εσύ

Δεν έχεις πάει ποτέ...

Άκου

Άκου

Άκου, ανθρωπάκι...

Ισοβίτης

Ισοβίτης

Παραμεγάλωσε η...

Ρατσιστές

Ρατσιστές

«Καρκίνο στα...

Θάτσερ

Θάτσερ

Το «Μοντέρνο...

Ολοκλήρωση

Ολοκλήρωση

Έτυχε να γεννηθώ...

Μαγκντί

Μαγκντί

Είχα πάρει τηλέφωνο...

Διπλανός

Διπλανός

Στο Γυμνάσιο είχα...

 • Όρθιοι

  Όρθιοι

  Tuesday, 21 May 2019 14:35
 • Θετικό

  Θετικό

  Tuesday, 14 May 2019 12:48
 • Πανεπιστήμιο

  Πανεπιστήμιο

  Monday, 06 May 2019 11:53
 • Βαγόνι

  Βαγόνι

  Sunday, 28 April 2019 22:50
 • Εσύ

  Εσύ

  Saturday, 27 April 2019 23:50
 • Άκου

  Άκου

  Monday, 22 April 2019 13:30
 • Ισοβίτης

  Ισοβίτης

  Friday, 12 April 2019 12:21
 • Ρατσιστές

  Ρατσιστές

  Wednesday, 10 April 2019 10:48
 • Θάτσερ

  Θάτσερ

  Monday, 08 April 2019 17:00
 • Ολοκλήρωση

  Ολοκλήρωση

  Sunday, 07 April 2019 15:20
 • Μαγκντί

  Μαγκντί

  Wednesday, 03 April 2019 12:16
 • Διπλανός

  Διπλανός

  Tuesday, 02 April 2019 00:39

Και όλο αυτό έχει κάποιες συνέπειες που, λογικά, οι τέσσερις καραγκιόζηδες δεν περίμεναν σε καμία περίπτωση. Πέρα από το ένα εκατομμύριο αντίτυπα που πούλησε, γέννησε, μάλλον ακούσια, ένα απολύτως ενδιαφέρον είδος crossover ανάμεσα στο H/C Punk και το Thrash, που επηρέασε ολόκληρη τη γενιά που ακολούθησε, στη χρυσή εποχή του Thrash της επόμενης δεκαετίας. O Benante άλλαξε ολόκληρο τον ήχο της σκηνής πίσω από τα τύμπανα, η Thrash κιθάρα απενεχοποίησε τη δύναμή της και απέδειξε πως μπορεί να παίζει πανκ δίχως να ακούγεται πως ψυχορραγεί, οι στίχοι, μέσα στην απόλυτη βλακεία και την επιτηδευμένη πρόθεση να προσβάλουν, πρόσθεσαν λίγο σουρεαλισμό στο σύνηθες αντιπολεμικό και αντικοινωνικό πλέγμα των οπισθόφυλλων της δεκαετίας.

Πέρα από τη σπουδαία έμπνευση στα ριφ και το αναπάντεχο δέσιμο για μια μπάντα που εκτέλεσε ένα δισκάκι μέσα σε λίγες μέρες χωρίς να έχει ξαναπαίξει ποτέ μαζί, πέρα και από το ξόδεμα κάθε ιδέας για λίγα δευτερόλεπτα ενώ σε κανονικές συνθήκες ξεζουμίσματος θα μπορούσαν να στηρίξουν πεντάλεπτα κομμάτια στη βάση τους, το «Speak English Or Die» ήταν ένα ορόσημο, μουσικά, στο μέσο της δεκαετίας. Ενδεχομένως να μιλούσαμε για αριστούργημα αν είχαν πάρει περισσότερο σοβαρά αυτό που έκαναν και δεν έχαναν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τον κόσμο γράφοντας στο γνωστό ύφος των Anthrax, αλλά, εδώ που τα λέμε, αν το είχαν πάρει σοβαρά ίσως να μην το είχαν κάνει ποτέ.

Stormtroopers Of Death - Speak English Or Die (1985)

March of the S.O.D.
Sargent D and the S.O.D.
Kill Yourself
Milano Mosh
Speak English or Die
United Forces
Chromatic Death
Pi Alpha Nu
Anti-Procrastination Song
What's that Noise
Freddy Krueger
Milk
Pre-Menstrual Princess Blues
Pussy Whipped
Fist Banging Mania
No Turning Back
Fuck the Middle East
Douche Crew
Hey Gordy!
Ballad of Jimi Hendrix
Diamonds and Rust (Extended Version)

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB