Άουτ

Άουτ

Η «Τούμπα-Κόλαση»...

Ζάχαρο

Ζάχαρο

Το κυλικείο της 4...

Ranking

Ranking

Από την έναρξη του...

Απόκρουση

Απόκρουση

Ο Αλέξανδρος...

Έδρα

Έδρα

Κι όμως, οι...

Pontus

Pontus

- Yes? Yes? You listen?- Oh, of course it would be you.- Yes! Mr. Agent, where are you, little...

Φίατ

Φίατ

Τα μέλη ενός...

Honeycutt

Honeycutt

O Tyler Honeycutt έφυγε προχθές...

Ξεκούραση

Ξεκούραση

Τέτοια μέρα, πέντε...

Είμουν

Είμουν

H Άννα είχε την πρόνοια...

Πληθυσμοί

Πληθυσμοί

Η μοναδική «μικρή»...

Δολοφόνος

Δολοφόνος

Μέσα, στην τηλεόραση,...

 • Άουτ

  Άουτ

  Sunday, 23 September 2018 11:26
 • Ζάχαρο

  Ζάχαρο

  Sunday, 23 September 2018 01:11
 • Ranking

  Ranking

  Wednesday, 15 August 2018 18:54
 • Απόκρουση

  Απόκρουση

  Thursday, 09 August 2018 03:30
 • Έδρα

  Έδρα

  Monday, 06 August 2018 12:45
 • Pontus

  Pontus

  Sunday, 05 August 2018 22:25
 • Φίατ

  Φίατ

  Thursday, 12 July 2018 23:44
 • Honeycutt

  Honeycutt

  Monday, 09 July 2018 12:56
 • Ξεκούραση

  Ξεκούραση

  Thursday, 05 July 2018 22:07
 • Είμουν

  Είμουν

  Wednesday, 04 July 2018 11:52
 • Πληθυσμοί

  Πληθυσμοί

  Wednesday, 04 July 2018 11:22
 • Δολοφόνος

  Δολοφόνος

  Tuesday, 03 July 2018 12:26

365045Θα περνούσαμε από το σπίτι του στο κέντρο να τον πάρουμε και από εκεί θα φεύγαμε για Μύλο. Ήταν κάπως ακατανόητη η επιμονή του, δεν έβγαζε πολύ νόημα, αλλά ήμασταν σε περίοδο που δεν το πολυσκεφτόμασταν. Αντί να φύγουμε απευθείας, θα κάναμε μια στάση από τον Χρήστο, δεν χάλασε ο κόσμος. Και, όντως, ήμασταν στην ώρα μας, κάτι που δεν το συνηθίζουμε, δηλαδή, για να μην μας αδικώ, δεν είμαστε ποτέ και πουθενά στην ώρα μας εκτός από τις συναυλίες. Εκεί πάμε από τους πρώτους.

Μας υποδέχτηκε με ένα σπάνιο χαμόγελο. «Α, ωραία, ήρθατε νωρίς». Ανοίξαμε δρόμο από τα δεκάδες σπαρμένα παπούτσια, ρούχα και άσχετα αντικείμενα στον διάδρομο και αράξαμε στο δωμάτιό του. «Έτοιμος»; «Έτοιμος». «Άντε, πάμε». «Πού να πάμε»; «Στις Τρύπες, ρε μαλάκα, πού να πάμε, θα αργήσουμε». «Θα πάμε, θα πάμε. Αλλά πρώτα να κάνουμε αυτό και φεύγουμε». Και έβγαλε ένα μπουρί, που όμοιό του δεν είχα ξαναδεί, τόσο σε μέγεθος, όσο και σε πάχος -αλλά και σε τσαπατσουλιά. «Παιδεύτηκα από το πρωί αλλά έφτιαξα διπλή μερίδα για τον καθένα. Τσιγάρο για έξι άτομα, να μας πιάσει ως τα ξημερώματα». Κι έκατσε δίπλα μου, προσπαθώντας να βάλει μπρος στο ντουμάνι, που δεν μπορούσε καλά καλά να το κρατήσει στα χέρια.

Κοιταχτήκαμε με την Άννα και μας πιάσανε τα γέλια. «Εμ, εχμ, ρε Χρήστο, τι να σου πω τώρα, εμείς δεν πίνουμε». Πνίγηκε, άρχισε έναν γαϊδουρόβηχα για λίγα δευτερόλεπτα και σε όλη τη διάρκεια γούρλωνε τα μάτια λέγοντας με νοήματα «πλάκα μου κάνετε». Απάντησα με λόγια, για να είμαστε και ξεκάθαροι. «Δεν πίνουμε. Καθόλου». «Και τι θα το κάνω όλο αυτό», μουρμούρισε με μια απότομη θλίψη κι απόγνωση μαζί. «Ε, ξέρω ‘γώ, πιες το, θα σε περιμένουμε». Το κοίταξε, μας κοίταξε, το ξανακοίταξε, δεν μιλήσαμε άλλο μέχρι να φύγουμε. Αλλά το λιάνισε το τσιγάρο, ήπιε και την τζιβάνα στο τέλος, μεγάλο παλικάρι ο φίλος.

Έπαιζε ακόμα τα προεόρτια από τα μεγάφωνα, δεν είχε βγει το συγκρότημα. Είχα πάρει από μια μπύρα για όλους και συζητούσαμε, αν και ο Χρήστος ήδη είχε αρχίσει να χάνει τα λόγια του. Κάθισε κάτω, στο πάτωμα, ανάμεσα στους όρθιους που είχαν πιάσει θέση κάτω από τη σκηνή. Μετά χύθηκε εντελώς, ξάπλωσε ανάσκελα και έμεινε έτσι, με την μπύρα στα χέρια. «Καλά είσαι, ρε μαλάκα»; «Μια χαρά είμαι, αφήστε με έτσι». Ο Αγγελάκας όρμηξε στο πάλκο, άρπαξε το μικρόφωνο και κουνήθηκε στον ρυθμό του νέου τους τραγουδιού, «από τον νέο τους δίσκο» που θα έβγαινε εκείνες τις μέρες. Μας είχε ήδη διηγηθεί ο Ντίνος για το «ψάρι στο βυθό» και τους «επικίνδυνους» που είχε ακούσει σε μια συναυλία τους λίγες μέρες πριν, στην Καβάλα, αλλά ήταν η πρώτη φορά που το ακούγαμε. Τα πρώτα λόγια έκοψαν τον αέρα σε κομμάτια: «Όσοι γελούν κι όσοι χλευάζουν/Όσοι ασκόπως τριγυρνάνε και ρεμβάζουν/Είναι επικίνδυνοι και με τρομάζουν/Είναι επικίνδυνοι». Ο Χρήστος είχε κλείσει τα μάτια. Δεν σηκώθηκε μέχρι το τέλος και έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία των Τρυπών, τουλάχιστον, που είδε ολόκληρο λάιβ ξαπλωμένος ανάσκελα κάτω απ’ την μπάντα.

Τρύπες - Μέσα Στη Νύχτα Των Άλλων (1999)

Είσοδος
Ακίνδυνο Τραγουδάκι
Μέσα Στη Νύχτα Των Άλλων
Διψάω Σαν Ψάρι Στο Βυθό
Η Αγωνία Μου Είναι Φως
Γιορτή
Είμαι Ελαφρύς
Χρόνος
Artistz
Δρόμος
Φως
Αέρας

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB

 
 
 
 

365 Albums

Κατόπιν πρόκλησης, οι 365 δίσκοι που με διαμόρφωσαν, με επηρέασαν, με ρήμαξαν.

48 The Wall

365048

47 Appetite For Destruction

365047

46 Speak English Or Die

365046

45 Μέσα Στη Νύχτα Των Άλλων

365045

44 Hell Awaits

365044

43 Ζωή

365043

42 L’Enfant Sauvage

365042

41 Leprosy

365041

40 Piel y Hueso

365040

39 Back Τo Black

365039

38 System Of A Down

365038