Δεν

Δεν

Το Σάββατο, όπως...

Επέτειος

Επέτειος

Το «Μια Εποχή Στο...

Μπάτσων

Μπάτσων

Ποτέ δεν είσαι...

Μαργαρίτης

Μαργαρίτης

Στις 17 Δεκεμβρίου...

Ασταδιάλα

Ασταδιάλα

Ναι, ρε Παοκάρα, ναι,...

Cobalt

Cobalt

Αυτός είναι ο Φώτης....

Zωές

Zωές

Τους παρατηρούσα...

Σχέδιο

Σχέδιο

Ο μπαμπάς μόλις είχε...

Απορία

Απορία

Πλησίαζε το...

Άουτ

Άουτ

Η «Τούμπα-Κόλαση»...

Ζάχαρο

Ζάχαρο

Το κυλικείο της 4...

Ranking

Ranking

Από την έναρξη του...

 • Δεν

  Δεν

  Tuesday, 06 November 2018 14:41
 • Επέτειος

  Επέτειος

  Friday, 02 November 2018 15:39
 • Μπάτσων

  Μπάτσων

  Thursday, 01 November 2018 22:47
 • Μαργαρίτης

  Μαργαρίτης

  Tuesday, 30 October 2018 23:33
 • Ασταδιάλα

  Ασταδιάλα

  Thursday, 25 October 2018 23:58
 • Cobalt

  Cobalt

  Friday, 19 October 2018 22:56
 • Zωές

  Zωές

  Friday, 19 October 2018 01:22
 • Σχέδιο

  Σχέδιο

  Wednesday, 10 October 2018 18:36
 • Απορία

  Απορία

  Thursday, 27 September 2018 08:48
 • Άουτ

  Άουτ

  Sunday, 23 September 2018 11:26
 • Ζάχαρο

  Ζάχαρο

  Sunday, 23 September 2018 01:11
 • Ranking

  Ranking

  Wednesday, 15 August 2018 18:54

Στη σκηνή, τεράστια χάρτινα μπαλόνια. Γύρω από τη σκηνή, ένα μεσαιωνικό, πράσινο τοπίο και πίσω μας έφτανε η ηχώ με τα στιχάκια και τις κιθάρες από τις άλλες, γήινες μπάντες που έπαιζαν λίγο πιο πέρα, σαν παραμιλητό, σαν παράσιτα. Τον είδα να βγαίνει ήρεμος, σαν να μην γνωρίζει το βάρος του, σαν να μην του είχε πει κανείς μέχρι τότε πως η ζωή μου εξαρτιόταν από το δοξάρι που κρατούσε στο χέρι, να χαιρετά χαμογελώντας και να δίνει το σύνθημα. Λες και απευθύνονταν σε μένα προσωπικά, ξεκίνησαν με την πρώτη μελωδία τους που είχα ακούσει στη ζωή μου, λίγα χρόνια νωρίτερα, όταν τους είχα ερωτευτεί, όταν έψαχνα τρόπους να πάω να ζήσω μαζί τους, χιλιάδες χιλιόμετρα και χιλιάδες βαθμούς Κελσίου βορειότερα. «Tjú, Tjú». Η χορωδία των αγγέλων ολόκληρη από ένα στόμα, η μπάντα των αγγέλων γύρω της, ο χορός των αγγέλων στη μνήμη από τις εικόνες που την έντυσαν.

Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα πραγματικά πως δεν πατάω στη Γη. Μόλις άρχιζε η πιο μαγική συναυλία που θα μου τύχαινε ποτέ. Κι ακόμα ως σήμερα δεν την έχω ξεπεράσει.

Sigur Rós - Ágætis byrjun (1999)

Intro
Svefn-g-englar
Starálfur
Flugufrelsarinn
Ný batterí
Hjartað hamast
Viðrar vel til loftárása
Olsen Olsen
Ágætis byrjun
Avalon

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB