Εμπόρευμα

Εμπόρευμα

Έχω τις πρώτες μου...

Κονόμα

Κονόμα

Κάποια Σάββατα με...

Συγγνώμη

Συγγνώμη

Ζητώ δημοσίως...

Αργεντινή

Αργεντινή

Οι πρώτες μου...

Μαμά

Μαμά

Στο μπαλκόνι είχε...

Προσφορά

Προσφορά

Τι έχει προσφέρει...

Ρουφιάνος

Ρουφιάνος

Η κουλτούρα του...

Ιδρώτας

Ιδρώτας

Δυστυχώς, στο...

WC 2018 - Σουηδική Αραβία

WC 2018 - Σουηδική Αραβία

To μεγαλύτερο...

WC 2018 - Ρωσία

WC 2018 - Ρωσία

Για το αφιέρωμά μας...

Μαϊντανός

Μαϊντανός

Άντε ρε από ‘δώ που...

Αγγαρεία

Αγγαρεία

Μπορεί να ήταν...

 • Εμπόρευμα

  Εμπόρευμα

  Wednesday, 13 June 2018 10:35
 • Κονόμα

  Κονόμα

  Friday, 08 June 2018 12:57
 • Συγγνώμη

  Συγγνώμη

  Thursday, 07 June 2018 00:06
 • Αργεντινή

  Αργεντινή

  Wednesday, 06 June 2018 13:19
 • Μαμά

  Μαμά

  Saturday, 02 June 2018 18:14
 • Προσφορά

  Προσφορά

  Thursday, 31 May 2018 20:20
 • Ρουφιάνος

  Ρουφιάνος

  Thursday, 31 May 2018 13:49
 • Ιδρώτας

  Ιδρώτας

  Wednesday, 30 May 2018 18:40
 • WC 2018 - Σουηδική Αραβία

  WC 2018 - Σουηδική Αραβία

  Wednesday, 30 May 2018 15:39
 • WC 2018 - Ρωσία

  WC 2018 - Ρωσία

  Wednesday, 30 May 2018 13:19
 • Μαϊντανός

  Μαϊντανός

  Tuesday, 29 May 2018 14:50
 • Αγγαρεία

  Αγγαρεία

  Monday, 28 May 2018 13:28

365031Δεν έλεγαν να βγάλουν νέο δίσκο οι Metallica. Ο Αποστόλης μου έγραψε το $5.98 EP ως μεθαδόνη, καθώς είχα λιώσει τα πρώτα τρία τους και το Metal Hammer δεν ήταν πολύ αισιόδοξο για κάτι στο σύντομο μέλλον, ειδικά μετά τον θάνατο του Cliff. Το χάρηκα, αν και μικρό, ειδικά το τελείωμα με τους Misfits που ήταν η κληρονομιά του Burton στον ήχο τους. Και παρατήρησε ο Αποστόλης μια μέρα στην κουβέντα «αυτό στο τέλος με το Run To The Hills πολύ καλό». Ποιο Run To The Hills, τι είναι αυτό που λες. «Στο τέλος του Green Hell, ρε, που παίζουν Iron Maiden». Ποιοι παίζουν Iron Maiden. «Οι Metallica». Πού; «Στο τέλος». Δεν σε καταλαβαίνω. «Έλα να το ακούσεις». Και μου βάζει πέντε δευτερόλεπτα που στριγγλίζουν κάτι κιθάρες, και μου λέει «Maiden παίζουν, ακούγεται καθαρά».

Read more ...

365030Τελικά, δεν ήταν από τις καλύτερες ιδέες που είχαμε. Ένας υπνόσακος για δύο άτομα, δύο άτομα σε περίεργη πνευματική κατάσταση και με μία σαπίλα στον εγκέφαλο που ούρλιαζε και χτυπούσε καμπανάκια για ξεκούραση λίγων ωρών πριν την επόμενη. Τότε, χωρούσαμε και οι δύο σε ένα σλίπινγκ μπαγκ. Εγώ ήμουν είκοσι πέντε κιλά ελαφρύτερος, μετά έκανα δύο παιδιά, όσο να ‘ναι δεν τα χάνεις εύκολα τα κιλά της εγκυμοσύνης. Αλλά και πάλι, μας θυμάμαι να τεντωνόμαστε, εγώ περίσσευα είκοσι πόντους επειδή ήταν αγορασμένο από τον πατέρα μου πριν δεκαετίες και τότε οι άνθρωποι δεν ήταν τόσο ψηλοί, η Άννα κουλουριαζόταν στον χώρο που άφηνα, όσο άφηνα, σπρώξαμε, ρουφήξαμε, γυρίσαμε, τη βρήκαμε την άκρη κάποια ώρα, βολευτήκαμε, μας πήρε ο ύπνος. Εγώ είχα βάλει στο πρόσωπο και μια μπλούζα, επειδή το κρύο μου πάγωνε τα σάλια.

Read more ...

365029Στην πρώτη άδεια από τον Έβρο, η Άννα με περίμενε με δύο ταινίες που «έπρεπε οπωσδήποτε να δω». Είχε ξανανοικιάσει τα dvd και με έστησε στην οθόνη από το πρώτο μου βράδυ, για την υποχρεωτική παρακολούθηση του Matrix και του Fight Club που της είχαν τινάξει τα μυαλά όσο έλειπα και δεν είχε να τις μοιραστεί με κανέναν. Είδα αυτά τα δύο φιλμ το ένα μετά το άλλο, ποιος άνθρωπος είχε τέτοια τύχη ή ατυχία. Και ξύπνησα το άλλο πρωί με κολλημένο τον εγκέφαλο στο «You met me at a very strange time in my life» και φόντο για μέρες τις κραυγές του Φράνσις: «With your feet in the air and your head on the ground / Try this trick and spin it, yeah / Your head will collapse / But there's nothing in it / And you'll ask yourself / Where is my mind?»

Read more ...

365028Η μάνα μου κλαψούριζε, πονάς, τζιέρι μου, ψυχή μου και τα σχετικά, χρειάζεσαι κάτι, παυσίπονο, νερό, πατατάκια, της λέω χρειάζομαι κάτι αλλά από την πόλη, να πας αύριο να μου το πάρεις. Ό,τι θες, γιαβρί μου, θα πάω να σου το πάρω, να μην πονάει το παλικάρι μου, αχ, συμφορά που μας βρήκε, αχ, μας καταράστηκε αυτή η θεία σου η γρουσούζα. Παίρνω ένα χαρτί, της γράφω «Kreator – Coma of Souls». Το Kreator κανονικά, λογότυπο μονοκονδυλιά, το είχα άνετα. Το βλέπει, χαμπάρι δεν έχει τι είναι αυτό, πάει στο δισκάδικο που την έστειλα το άλλο πρωί και μου το φέρνει, δίχως να το ακουμπήσει, βέβαια, μη μολυνθεί.

Read more ...

365027Οι γείτονες είχαν όλους τους δίσκους των Scorpions, με τελευταίο, τότε, το «Love At First Sting». Ανάμεσα σε Deep Purple, Pink Floyd, Τζιμάκο και διάφορα ροκ της εποχής, που μου επέτρεπαν να σκαλίζω τις μέρες που έμενα σπίτι τους μετά το σχολείο ως να γυρίσει η μάνα μου από τη δουλειά το απόγευμα και με τον μόνιμο εφιάλτη μην έχουν Τουρλού, που το σιχαινόμουν, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα φαγητά της κυρά-Ελισσάβετ που τα ‘φτιαχνε ωραία. Δεν είχα, πλέον, ανάγκη να πηγαίνω εκεί, είχα μεγαλώσει και έμενα σπίτι μόνος μου, αλλά έβρισκα αφορμές για να επισκέπτομαι το πικάπ τους, τη μεγάλη μου έλλειψη. Κι ο Σάββας κι ο Μιχάλης δεν με ενόχλησαν ποτέ, «άκου ό,τι σου αρέσει», ελεύθερα.

Read more ...

365026Το ραδιόφωνο ήταν αναγκαστική ηχητική παρενόχληση. Στο σπίτι, στις επισκέψεις, στα λεωφορεία, στο αυτοκίνητο, δύο σταθμοί κι από καμιά φορά ο πειρατής του χωριού με έκο και αφιερώσεις που δεν άφηναν πάνω από μισό λεπτό ελεύθερο πάνω στα τραγούδια. Καρβέλας και Βίσση, Μικρούτσικος και Βόσσου, Ρακιντζής και Χαριτοδιπλωμένος. Βάνου και Μοσχολιού, Καζαντζίδης και Διονυσίου, κανένα ρεμπέτικο πότε-πότε, κανένας Μπηθικώτσης, Νταλάρας, πολύς Νταλάρας, Νταλάρας σε λαϊκά και λαϊκοφανή άσματα, Νταλάρας σε λάτιν, Νταλάρας σε ψευτοκουλτούρα. Και πολλή καψούρα, καψούρα να φύγουμε η βραδινή ζώνη, τα μάτια σου, τα χείλη σου, σ’ αγαπάω, σ’ αγαπώ, σεκλέτια και νταλγκάδες για ανθρώπους που δεν αγάπησαν ποτέ.

Read more ...

365025Αναγνωρίζω τη θεώρηση των τριών πρώτων δίσκων των Metallica ως ένα τρίπτυχο ανεξάρτητο από όλη τους την υπόλοιπη δισκογραφία αλλά και ως τη σπουδαιότερη συνεισφορά μίας μπάντας στη σύγχρονη μουσική, αλλάζοντας τον τρόπο που παίζεται και ακούγεται, βοηθώντας όσο κανένας άλλος στη διείσδυση του μέταλ σε μαζικά ακροατήρια. Είναι σαφές πως τα Kill/Ride/Master δεν έχουν μεγάλη σχέση με τα επόμενα, ίσως επειδή ήταν τόσο μεγάλος καταλύτης ο Cliff Burton και κρατούσε τον ήχο εκπληκτικά δεμένο και δίχως περιθώριο ξοδεμένης ανάσας ανάμεσα στις νότες τους.

Read more ...

365024Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 1993, συμφωνήσαμε με την Άννα να πεθάνουμε μαζί. Κρατάμε τη συμφωνία ως σήμερα, έχοντας διπλασιάσει το δυναμικό της οικογένειας που φτιάξαμε λίγους μήνες μετά, μετακομίζοντας στη Θεσσαλονίκη. Είχα περάσει το πρώτο Σαββατοκύριακο της σχέσης μας στο φοιτητικό δωμάτιο της Μ, κολλημένος στο MTV που είχε αφιέρωμα στους Depeche Mode, χωρίς φράγκο, καθώς οι καβάτζες του διμήνου που είχα δουλέψει το καλοκαίρι στο εργοστάσιο λιπασμάτων του χωριού είχαν στερέψει.

Read more ...

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

365 Albums

Κατόπιν πρόκλησης, οι 365 δίσκοι που με διαμόρφωσαν, με επηρέασαν, με ρήμαξαν.

31 The Number Of The Beast

365031

30 Riza

365030

29 Surfer Rosa

365029

28 Coma of Souls

365028

27 Lovedrive

365027

26 Να!

365026

25 ...And Justice for All

365025

24 Violator

365024

23 Spiritual Healing

365023

22 Ágætis byrjun

365022

21 Μουσικές Ταξιαρχίες

365021