Στράτος

Στράτος

(Εισαγγελεύς)...

Γράμμα

Γράμμα

Θεσσαλονίκη,...

Νέτο

Νέτο

Υπάρχουν...

Πάνκης

Πάνκης

- Μαζί κατεβήκαμε.-...

Ράδιο

Ράδιο

-Πάμε στο Ηράκλειο,...

Ρεύμα

Ρεύμα

«Ο ΠΑΟΚ». Το...

Κασκορσέ

Κασκορσέ

Είμαι οπαδός της...

1100

1100

Ο Γιώργος, ο...

Ένσταση

Ένσταση

H KAE ΠΑΟΚ επέλεξε να...

Γειτονιά

Γειτονιά

Το μυαλό μου έχει...

Επανεκτίμηση

Επανεκτίμηση

Υπάρχουν δύο...

Λάσπη

Λάσπη

Τόσες δεκαετίες...

 • Στράτος

  Στράτος

  Tuesday, 11 May 2021 14:04
 • Γράμμα

  Γράμμα

  Saturday, 08 May 2021 14:09
 • Νέτο

  Νέτο

  Thursday, 06 May 2021 20:13
 • Πάνκης

  Πάνκης

  Monday, 05 April 2021 19:26
 • Ράδιο

  Ράδιο

  Saturday, 13 February 2021 14:20
 • Ρεύμα

  Ρεύμα

  Sunday, 07 February 2021 14:22
 • Κασκορσέ

  Κασκορσέ

  Sunday, 24 January 2021 14:26
 • 1100

  1100

  Sunday, 27 December 2020 14:33
 • Ένσταση

  Ένσταση

  Saturday, 19 December 2020 19:38
 • Γειτονιά

  Γειτονιά

  Wednesday, 06 May 2020 15:16
 • Επανεκτίμηση

  Επανεκτίμηση

  Monday, 24 February 2020 23:06
 • Λάσπη

  Λάσπη

  Friday, 07 February 2020 00:16

Να σου κάτσει ένας τέτοιος στη διπλανή θέση του ΚΤΕΛ είναι λίγο τζακπότ, μετά τις αναρίθμητες θείτσες με τα λουλουδάτα φορέματα και τη μουρμούρα για το ερκοντίσιον ή τις λακούβες ή τις πολλές στάσεις, μετά τους «εμείς στη Γερμανία δεν τα επιτρέπουμε αυτά», μετά τους «εγώ καθόμουν στο δεκατρία αλλά έκατσε ο παππούς και τώρα πού να τον σηκώνω γι’ αυτό ήρθα στο τριάντα ένα αλλά στο τριάντα ένα κάθεται εκείνος ο νεαρός που πήγε δίπλα στην κοπέλα και είπα να τους αφήσω νέοι άνθρωποι να τα πουν εμείς τώρα τι να πούμε με τους νέους άλλαξε η γενιά εμείς τώρα είμαστε στα τελευταία μας τι δουλειά κάνετε είστε παντρεμένος έχετε παιδιά πού πάτε πόσες μέρες διακοπές αχ να τα χαίρεστε». Ένιωσα ασφάλεια δίπλα του. Συνενοχή -δύο ώρες μέταλ, εγώ στα δικά μου ακουστικά, αυτός στα δικά του.

Αλλά «πάω Καβάλα. Δεν ξέρω, θα δούμε. Θα βρω τους άλλους και θα περάσουμε Σαμοθράκη. Ε, καμιά δεκαριά μέρες. Εσύ πού θα πας; Α, ωραία. Καλή φάση ακούγεται. Ναι, εμείς λέμε μετά να πάμε καμιά Κρήτη, ίσως, θα το δούμε, μωρέ. Ναι, μωράκι. Τέλεια. Άντε, τα λέμε». Τι σκατά «μωράκι» είναι αυτό, ρε φίλε, που τώρα θα το ενημερώσει πού πάει διακοπές, με ποιους, για πόσο καιρό, τι θα κάνει μετά, τι σόι «μωράκι» θα τον πληροφορήσει πού θα πάει αυτή με την παρέα, σε ποιο νησί, για πόσες μέρες;

Δεν έβγαινε νόημα. Η μόνη εξήγηση που σκέφτηκα ήταν πως μιλούσε με κάποια φίλη του, όχι πολύ κολλητή, που τη λένε «Μωράκη». Επώνυμο.

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB