Στράτος

Στράτος

(Εισαγγελεύς)...

Γράμμα

Γράμμα

Θεσσαλονίκη,...

Νέτο

Νέτο

Υπάρχουν...

Πάνκης

Πάνκης

- Μαζί κατεβήκαμε.-...

Ράδιο

Ράδιο

-Πάμε στο Ηράκλειο,...

Ρεύμα

Ρεύμα

«Ο ΠΑΟΚ». Το...

Κασκορσέ

Κασκορσέ

Είμαι οπαδός της...

1100

1100

Ο Γιώργος, ο...

Ένσταση

Ένσταση

H KAE ΠΑΟΚ επέλεξε να...

Γειτονιά

Γειτονιά

Το μυαλό μου έχει...

Επανεκτίμηση

Επανεκτίμηση

Υπάρχουν δύο...

Λάσπη

Λάσπη

Τόσες δεκαετίες...

 • Στράτος

  Στράτος

  Tuesday, 11 May 2021 14:04
 • Γράμμα

  Γράμμα

  Saturday, 08 May 2021 14:09
 • Νέτο

  Νέτο

  Thursday, 06 May 2021 20:13
 • Πάνκης

  Πάνκης

  Monday, 05 April 2021 19:26
 • Ράδιο

  Ράδιο

  Saturday, 13 February 2021 14:20
 • Ρεύμα

  Ρεύμα

  Sunday, 07 February 2021 14:22
 • Κασκορσέ

  Κασκορσέ

  Sunday, 24 January 2021 14:26
 • 1100

  1100

  Sunday, 27 December 2020 14:33
 • Ένσταση

  Ένσταση

  Saturday, 19 December 2020 19:38
 • Γειτονιά

  Γειτονιά

  Wednesday, 06 May 2020 15:16
 • Επανεκτίμηση

  Επανεκτίμηση

  Monday, 24 February 2020 23:06
 • Λάσπη

  Λάσπη

  Friday, 07 February 2020 00:16

Φτάσαμε στου Ζωγράφου. Το σπίτι ήταν μικρό, αλλά το μεγάλωναν, σχεδόν το διπλασίαζαν οι μεγάλοι καθρέφτες στους τοίχους. Έγιναν οι συστάσεις, ήρθαν οι καφέδες και το θυμάμαι που ένιωθα άβολα, δεν έπρεπε να ξεδιπλώσω το ταμπεραμέντο μου, τουλάχιστο στην αρχή. Και πιεζόμουν, να λέω κοινοτοπίες και να επιλέγω κουβέντες για ανώδυνα θέματα, για τον καιρό, την κίνηση και τι όμορφη που είναι η Αθήνα το καλοκαίρι, κάτι που δεν πίστευα πραγματικά επειδή η Αθήνα είναι όμορφη όλο τον χρόνο, αφού πάντα την επισκέπτομαι ως τουρίστας. Κάτσαμε στους καναπέδες, με ρώτησε τα βασικά για τη ζωή μου, πού μεγάλωσα, τι σκοπεύω να κάνω στη ζωή μου, πέρασε η πρώτη κρίσιμη ώρα.

Έπαιζε η τηλεόραση στο φόντο, χωρίς ήχο. Με τον Γιώργο, τον άντρα της που ήρθε κι αυτός στην κουβέντα, έδειχναν να ενδιαφέρονται σοβαρά για το ταίρι που είχε επιλέξει η αγαπημένη ανιψιά της, με κάνανε να νιώσω αρκετά ελεύθερος να είμαι ο εαυτός μου, αν και συνέχιζα να κρατάω μέσα μου τα «επαναστατικά» και τα «περίεργα» που λέω συνήθως και φέρνω τους δικούς μου σε δύσκολες θέσεις, κάτι που αποτελεί και το πιο βασικό μου χαρακτηριστικό, παιδιόθεν. Στην οθόνη εμφανίστηκε μια διαφήμιση μασαζοκαλσόν, που ήταν τότε της μόδας και το παράγγελναν όσες ήθελαν να χάσουν κιλά εύκολα και γρήγορα, το «SLIM», που είχε βερσιόν 1 και βερσιόν 2 και είχε κάνει πλούσιους τους απατεώνες που το εμπορεύονταν. Άρχισα ένα λογύδριο σχετικά με «τις ηλίθιες που τα αγοράζουν, τις τεμπέλες, που αντί να περπατήσουν ως το σούπερ-μάρκετ πηγαίνουν με το αυτοκίνητο φορώντας το μασαζοκαλσόν, που σαβουρώνουν τα βράδια γλυκά και σουβλάκια και κοιμούνται με το μασαζοκαλσόν για να κάψουν τις θερμίδες» και τέτοια. Τελειώνοντας την αγόρευση, η Στέλλα είπε «όντως, δεν κάνει τίποτα, το φοράω τόσο καιρό».

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB