Ένσταση

Ένσταση

H KAE ΠΑΟΚ επέλεξε να...

Γειτονιά

Γειτονιά

Το μυαλό μου έχει...

Επανεκτίμηση

Επανεκτίμηση

Υπάρχουν δύο...

Λάσπη

Λάσπη

Τόσες δεκαετίες...

Τόνοι

Τόνοι

Από τη μία, έχουμε έναν...

Θαύμα

Θαύμα

Η φετινή...

Χριστούγεννα

Χριστούγεννα

Χριστούγεννα 1987. Δεν...

Βάρος

Βάρος

Η προσωπική μου...

Παππούς

Παππούς

Πέρασε η τετραετία...

Ήρεμα

Ήρεμα

Σαν σήμερα, στις 11...

Κυριακή

Κυριακή

Κερδίσαμε στην...

Χειρονομίες

Χειρονομίες

Κάπου υπάρχει μια...

 • Ένσταση

  Ένσταση

  Saturday, 19 December 2020 19:38
 • Γειτονιά

  Γειτονιά

  Wednesday, 06 May 2020 15:16
 • Επανεκτίμηση

  Επανεκτίμηση

  Monday, 24 February 2020 23:06
 • Λάσπη

  Λάσπη

  Friday, 07 February 2020 00:16
 • Τόνοι

  Τόνοι

  Monday, 03 February 2020 16:57
 • Θαύμα

  Θαύμα

  Monday, 03 February 2020 08:25
 • Χριστούγεννα

  Χριστούγεννα

  Tuesday, 24 December 2019 13:12
 • Βάρος

  Βάρος

  Saturday, 14 December 2019 20:21
 • Παππούς

  Παππούς

  Thursday, 12 December 2019 21:39
 • Ήρεμα

  Ήρεμα

  Wednesday, 11 December 2019 13:58
 • Κυριακή

  Κυριακή

  Monday, 25 November 2019 00:33
 • Χειρονομίες

  Χειρονομίες

  Monday, 04 November 2019 15:02

Το Appetite For Destruction είναι απλώς ένα σπουδαίο άλμπουμ, δίχως να χρειάζεται εξηγήσεις -αρκεί μία ακρόαση. Αν η ακρόαση έχει γίνει τον καιρό της κυκλοφορίας του, τότε δεν υπάρχει αμφιβολία πως μένει στη μνήμη ως μουσικό τατουάζ: Μπορεί να ξεφτίζει μέσα στις δεκαετίες που περνούν, αλλά δεν φεύγει ποτέ. Τραγούδια-γίγαντες της σύγχρονης ροκ, όπως το Welcome To The Jungle, το Paradise City, το Sweet Child o’ Mine (και το δικό μου αγαπημένο, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, It’s So Easy) απλώς δεν γράφονται συχνά -το γεγονός πως γράφτηκαν και μπήκαν στον ίδιο δίσκο, αλλά και παίχτηκαν από τον πιο ταλαντούχο κιθαρίστα της εποχής και τραγουδήθηκαν από μία εκ των πιο χαρακτηριστικών φωνών, κάνει τον δίσκο ακόμα σπουδαιότερο στο σύνολό του. Κλασικό.

Η μυθολογία της μπάντας βοήθησε, στα τέλη του ’80, στην τοποθέτησή της ανάμεσα στα ιερά τέρατα του σύγχρονου ροκ. Σελίδες με άρθρα και συνεντεύξεις των μελών της που στήριζαν την αφήγηση των αλκοολικών, ναρκομανών, σεξομανών έως σεξιστών, βρώμικων τύπων που, μέσα σε όλα τα sex n’ drugs n’ rock and roll του καιρού τους κατάφεραν να τα μπλέξουν όλα τόσο επιτυχημένα που ξεχώρισαν από τον σωρό των ημιλιπόθυμων συγκροτημάτων που γέμιζαν τις νύχτες των θαμώνων στα αμέτρητα μπαρ του LA στη χρυσή του εποχή. Η σύντομη ζωή της, επίσης, τους επανατοποθέτησε σε ένα στενό χρονικό πλαίσιο και δημιούργησε την αίσθηση μιας ανεπανάληπτης ευτυχούς συγκυρίας: Αυτοί οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, που σε εκείνα τα συγκεκριμένα πέντε χρόνια που μεγαλούργησαν με τις δύο, ουσιαστικά, ασύλληπτες σε έμπνευση δουλειές τους, δεν κατάφεραν να ξεφύγουν ποτέ από τον μύθο τους και να επαναλάβουν, έστω και στο ελάχιστο, τη μαγική συνταγή.

Guns N' Roses - Appetite For Destruction (1987)

Welcome to the Jungle
It's So Easy
Nightrain
Out ta Get Me
Mr. Brownstone
Paradise City
My Michelle
Think About You
Sweet Child o' Mine
You're Crazy
Anything Goes
Rocket Queen

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB