Ισοβίτης

Ισοβίτης

Παραμεγάλωσε η...

Ρατσιστές

Ρατσιστές

«Καρκίνο στα...

Θάτσερ

Θάτσερ

Το «Μοντέρνο...

Ολοκλήρωση

Ολοκλήρωση

Έτυχε να γεννηθώ...

Μαγκντί

Μαγκντί

Είχα πάρει τηλέφωνο...

Διπλανός

Διπλανός

Στο Γυμνάσιο είχα...

Πιστόλι

Πιστόλι

Όσο ζω μαθαίνω. Και...

Μπείτε

Μπείτε

Έχουμε πάρει το...

Νίκη

Νίκη

Θλιβερό ρεκόρ, που...

Θολούρα

Θολούρα

Μετά από αυτό το ματς,...

Πειραιώς

Πειραιώς

Ο αγώνας...

Πείραμα

Πείραμα

Σε ποιο...

 • Ισοβίτης

  Ισοβίτης

  Friday, 12 April 2019 12:21
 • Ρατσιστές

  Ρατσιστές

  Wednesday, 10 April 2019 10:48
 • Θάτσερ

  Θάτσερ

  Monday, 08 April 2019 17:00
 • Ολοκλήρωση

  Ολοκλήρωση

  Sunday, 07 April 2019 15:20
 • Μαγκντί

  Μαγκντί

  Wednesday, 03 April 2019 12:16
 • Διπλανός

  Διπλανός

  Tuesday, 02 April 2019 00:39
 • Πιστόλι

  Πιστόλι

  Monday, 01 April 2019 21:57
 • Μπείτε

  Μπείτε

  Sunday, 31 March 2019 08:47
 • Νίκη

  Νίκη

  Sunday, 24 March 2019 16:18
 • Θολούρα

  Θολούρα

  Wednesday, 20 March 2019 22:05
 • Πειραιώς

  Πειραιώς

  Wednesday, 20 March 2019 19:49
 • Πείραμα

  Πείραμα

  Thursday, 14 March 2019 21:28

Είχαμε, λοιπόν, μπροστά μας δύο βδομάδες διακοπές, είχαμε το καινούργιο αριστούργημα των Γερμαναράδων, είχαμε και το πρόβλημα με τη μετάβαση στο γήπεδο. Έχασα το ματς με την ΑΕΚ, έχασα την εκδρομή στην Ξάνθη, πέρασαν σχεδόν δεκαπέντε μέρες και έφτασε το ματς με τον Άρη. Εκδρομές δεν έπαιζαν τότε σε τέτοιους αγώνες. Μόνος μου πήγαινα πάντα, με το ΚΤΕΛ και αργότερα με οτοστόπ. Πατερίτσες. Μαμά, πρέπει να μου βρείτε πατερίτσες. Εννοείται, αγόρι μου, ήδη βρήκε ο πατέρας σου από τον θείο Περικλή που είχε πέσει από την οικοδομή πέρσι και θα σου τις φέρει. Τι πέρσι, ρε μάνα, αυτός είχε πέσει όταν ήμουν στο νηπιαγωγείο, δέκα χρόνια περάσανε. Καλά λες, ρε πώς περάσανε τα χρόνια, τόσος ήσουνα κι έγινες ολόκληρο παλικάρι δυο μέτρα, αχ, τι θα κάνω, αχ, το παιδί μου, αχ, τι κακό μας βρήκε. Πήγε ν’ ανάψει κι ένα κερί μετά.

Ο θείος Περικλής στάνταρ είχε πάρει τις πατερίτσες από άλλο θείο που είχε πέσει πριν από άλλα δέκα χρόνια, κι αυτός από άλλο θείο και τέλος πάντων οι πατερίτσες ήταν από τα χαρακώματα του Α΄ Παγκόσμιου. Πέντε χρόνια πάνω, πέντε χρόνια κάτω, αλλά δεκαετία 1910-1920. Κι ο πρώτος βετεράνος που τις έφτιαξε με το σουγιά θα έτριβε καμιά βελανιδιά, τι ήταν, σίγουρα θα κούτσαινε από πριν τον βρουν τα σκάγια, το αριστερό με το δεξί είχαν διαφορά πέντε πόντους. Τι τα θες τώρα, δύσκολα χρόνια, έμαθα να μετακινούμαι μέσα σε λίγες μέρες αλλά πολύ θα ’θελα να με δω σε βίντεο πώς πήγαινα.

Kreator - Coma of Souls (1990)

When the Sun Burns Red
Coma of Souls
People of the Lie
World Beyond
Terror Zone
Agents of Brutality
Material World Paranoia
Twisted Urges
Mental Slavery

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB