Θολούρα

Θολούρα

Μετά από αυτό το ματς,...

Πειραιώς

Πειραιώς

Ο αγώνας...

Πείραμα

Πείραμα

Σε ποιο...

Τραύμα

Τραύμα

Πατέρας με δύο...

Αντιπαθητικοί

Αντιπαθητικοί

Ξεπεράστηκαν, πλέον,...

Άδικο

Άδικο

Ten thousand days in the fire is long enough. «Δέκα...

Εβίβα

Εβίβα

Θεωρώ ως απαραίτητη...

Δεν

Δεν

Το Σάββατο, όπως...

Επέτειος

Επέτειος

Το «Μια Εποχή Στο...

Μπάτσων

Μπάτσων

Ποτέ δεν είσαι...

Μαργαρίτης

Μαργαρίτης

Στις 17 Δεκεμβρίου...

Ασταδιάλα

Ασταδιάλα

Ναι, ρε Παοκάρα, ναι,...

 • Θολούρα

  Θολούρα

  Wednesday, 20 March 2019 22:05
 • Πειραιώς

  Πειραιώς

  Wednesday, 20 March 2019 19:49
 • Πείραμα

  Πείραμα

  Thursday, 14 March 2019 21:28
 • Τραύμα

  Τραύμα

  Wednesday, 13 March 2019 17:22
 • Αντιπαθητικοί

  Αντιπαθητικοί

  Monday, 04 March 2019 17:18
 • Άδικο

  Άδικο

  Sunday, 03 March 2019 09:57
 • Εβίβα

  Εβίβα

  Tuesday, 26 February 2019 17:16
 • Δεν

  Δεν

  Tuesday, 06 November 2018 14:41
 • Επέτειος

  Επέτειος

  Friday, 02 November 2018 15:39
 • Μπάτσων

  Μπάτσων

  Thursday, 01 November 2018 22:47
 • Μαργαρίτης

  Μαργαρίτης

  Tuesday, 30 October 2018 23:33
 • Ασταδιάλα

  Ασταδιάλα

  Thursday, 25 October 2018 23:58

Όταν ανακάλυψα πως μπορούσα να παίρνω σπίτι όποια μουσική θέλω, γραμμένη σε κασέτες, άρχισα τα αιτήματα. Κι από όλα εκείνα που είχαν στη δισκοθήκη τους, το πρώτο που ζήτησα ήταν «αυτό των Scorpions, με το Is There Anybody There». Τους φάνηκε κάπως περίεργο που δεν διάλεξα πρώτα το «The Wall» ή το «The Dark Side Of The Moon» που άκουγα την περισσότερη ώρα, αλλά μου έβαλαν το «Lovedrive» σε μια κασέτα και εξαφανίστηκα από το σπίτι τους για καιρό, μέχρι να τη λιώσω και να χρειαστώ νέο αντίγραφο που το κασετόφωνο από το πανηγύρι του χωριού άρχισε να τις μασάει και να τις καταστρέφει. Και με τα χρόνια ανακάλυψα πως ήμουν, μάλλον, ο μοναδικός που από αυτό το άλμπουμ είχα επιλέξει να κολλήσω με το συγκεκριμένο τραγούδι, καθώς σε όλους άρεσαν περισσότερο το Holiday ή το Always Somewhere.

Ακόμα και σήμερα, είναι ο μόνος δίσκος τους που μπορώ να ακούσω ολόκληρο, απ’ την αρχή ως το τέλος, δίχως να με ενοχλήσει η γλυκανάλατη, ώρες-ώρες, χροιά του Meine ή τα παρωχημένα μπαλαντοειδή των νεότερων χρόνων τους που φλέρταραν περισσότερο με την ποπ παρά με τη συγκρατημένη επικότητα των πρώτων τους συνθέσεων. Κι αν ο χρόνος, οι επαναλήψεις σε πάρτι και λαϊκάδικα που τους έβρισκαν ως τέλειο άλλοθι για το «διάλειμμα με ξένη μουσική» φρόντισαν να ξεφτίσει κάπως ο μύθος τους, το έκτο άλμπουμ τους παραμένει, για μένα, ένας ακέραιος ροκ δίσκος -αν είχαν διαλυθεί σ’ εκείνο το σημείο, θα θεωρούνταν ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς ολόκληρης της ροκ σκηνής στην ιστορία της. Δυστυχώς, το συνέχισαν.

Scorpions - Lovedrive (1979)

Loving You Sunday Morning
Another Piece of Meat
Always Somewhere
Coast to Coast
Can't Get Enough
Is There Anybody There?
Lovedrive
Holiday

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB