Όρθιοι

Όρθιοι

Πρώτη φορά στις...

Θετικό

Θετικό

Αναμενόμενο και...

Πανεπιστήμιο

Πανεπιστήμιο

Μπήκα στο...

Βαγόνι

Βαγόνι

Ίσα να κάνεις ένα...

Εσύ

Εσύ

Δεν έχεις πάει ποτέ...

Άκου

Άκου

Άκου, ανθρωπάκι...

Ισοβίτης

Ισοβίτης

Παραμεγάλωσε η...

Ρατσιστές

Ρατσιστές

«Καρκίνο στα...

Θάτσερ

Θάτσερ

Το «Μοντέρνο...

Ολοκλήρωση

Ολοκλήρωση

Έτυχε να γεννηθώ...

Μαγκντί

Μαγκντί

Είχα πάρει τηλέφωνο...

Διπλανός

Διπλανός

Στο Γυμνάσιο είχα...

 • Όρθιοι

  Όρθιοι

  Tuesday, 21 May 2019 14:35
 • Θετικό

  Θετικό

  Tuesday, 14 May 2019 12:48
 • Πανεπιστήμιο

  Πανεπιστήμιο

  Monday, 06 May 2019 11:53
 • Βαγόνι

  Βαγόνι

  Sunday, 28 April 2019 22:50
 • Εσύ

  Εσύ

  Saturday, 27 April 2019 23:50
 • Άκου

  Άκου

  Monday, 22 April 2019 13:30
 • Ισοβίτης

  Ισοβίτης

  Friday, 12 April 2019 12:21
 • Ρατσιστές

  Ρατσιστές

  Wednesday, 10 April 2019 10:48
 • Θάτσερ

  Θάτσερ

  Monday, 08 April 2019 17:00
 • Ολοκλήρωση

  Ολοκλήρωση

  Sunday, 07 April 2019 15:20
 • Μαγκντί

  Μαγκντί

  Wednesday, 03 April 2019 12:16
 • Διπλανός

  Διπλανός

  Tuesday, 02 April 2019 00:39

Όταν ανακάλυψα πως μπορούσα να παίρνω σπίτι όποια μουσική θέλω, γραμμένη σε κασέτες, άρχισα τα αιτήματα. Κι από όλα εκείνα που είχαν στη δισκοθήκη τους, το πρώτο που ζήτησα ήταν «αυτό των Scorpions, με το Is There Anybody There». Τους φάνηκε κάπως περίεργο που δεν διάλεξα πρώτα το «The Wall» ή το «The Dark Side Of The Moon» που άκουγα την περισσότερη ώρα, αλλά μου έβαλαν το «Lovedrive» σε μια κασέτα και εξαφανίστηκα από το σπίτι τους για καιρό, μέχρι να τη λιώσω και να χρειαστώ νέο αντίγραφο που το κασετόφωνο από το πανηγύρι του χωριού άρχισε να τις μασάει και να τις καταστρέφει. Και με τα χρόνια ανακάλυψα πως ήμουν, μάλλον, ο μοναδικός που από αυτό το άλμπουμ είχα επιλέξει να κολλήσω με το συγκεκριμένο τραγούδι, καθώς σε όλους άρεσαν περισσότερο το Holiday ή το Always Somewhere.

Ακόμα και σήμερα, είναι ο μόνος δίσκος τους που μπορώ να ακούσω ολόκληρο, απ’ την αρχή ως το τέλος, δίχως να με ενοχλήσει η γλυκανάλατη, ώρες-ώρες, χροιά του Meine ή τα παρωχημένα μπαλαντοειδή των νεότερων χρόνων τους που φλέρταραν περισσότερο με την ποπ παρά με τη συγκρατημένη επικότητα των πρώτων τους συνθέσεων. Κι αν ο χρόνος, οι επαναλήψεις σε πάρτι και λαϊκάδικα που τους έβρισκαν ως τέλειο άλλοθι για το «διάλειμμα με ξένη μουσική» φρόντισαν να ξεφτίσει κάπως ο μύθος τους, το έκτο άλμπουμ τους παραμένει, για μένα, ένας ακέραιος ροκ δίσκος -αν είχαν διαλυθεί σ’ εκείνο το σημείο, θα θεωρούνταν ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς ολόκληρης της ροκ σκηνής στην ιστορία της. Δυστυχώς, το συνέχισαν.

Scorpions - Lovedrive (1979)

Loving You Sunday Morning
Another Piece of Meat
Always Somewhere
Coast to Coast
Can't Get Enough
Is There Anybody There?
Lovedrive
Holiday

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB